Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Balf Gyógy-Kastélyszálló - Balf - Sopron - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Balf Gyógy-Kastélyszálló
 

9494- Balf - Sopron
Fürdõ sor 12.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


Balf - Uszoda

Egy varázslatos fekvésű helyen - mindösszesen hét kilométerre a leghűségesebb magyar várostól, Soprontól - tölthet néhány napot az, aki úgy dönt, a Balfi Fürdőt választja.

1

A Balfi víz első hallásra talán sokak számára ismert, palackozott formában ma az élelmiszer boltok szinte mindegyikében, kedvező áron elérhető. Az itt található alkáliás, enyhén szénsavas lítiumos gyógyforrások vize ivókúraként, míg a gyógyfürdő magas kénhidrogén tartalma miatt fürdőkúraként régóta használatos. Tudták ezt már a rómaiak is, akik a régészeti leletek tanúsága szerint ismerték és használták is a Balf környéki források vizét jótékony hatásuk miatt. A fürdő területén a termálmedencék mellett a vendégek különféle gyógyászati szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint a súlyfürdő, szénsavas fürdő, különféle masszázsok, pakolások, gyógytorna, víz alatti torna. Az itteni gyógykúra a tapasztalatok szerint különféle mozgásszervi betegségek, reumatikus, gyulladásos izületi megbetegedések, degeneratív izületi és anyagcserezavar kiváltotta izületi betegségek, ortopédiai betegségek, neurológiai megbetegedések kezelésére lehet alkalmas. A termálfürdő környékén számos kedvező szálláslehetőség várja a vendégeket. Különféle lehetőségek között válogathatnak igény szerint, a kastélyszállótól egészen a kempingig.

Történelem

Balf történelme szinte a kezdetektől összefonódik Sopron város történelmével, melynek mára településrészévé is vált. Magyar írott forrásban először a 12. században történik említés Balf településről. Ettől kezdve többször is rá lehet bukkanni különféle említéseire, a források jelentőségéről azonban csak évszázadokkal később, a 16. században esik szó. Ekkor osztrák mérnökök tervei alapján kezdik szabályozni az itteni kutakat, és a 17. században megépül az első fürdő is. A19. században megépülő vasút tovább növeli a vendégek számát, ezért ekkor átépítésekre kerül sor. Szálló, gyógyító pavilonok épülnek a megnövekedett igényeknek megfelelően. Míg a két világháború közötti időszakban működése folyamatos, virágzik a fürdőélet Balfon, a második világháború után látogatottsága csökken, s csak a hatvanas évektől kezdik újra fölfedezni az ebben a környékben rejlő lehetőségeket. Az újra fellendülő idegenforgalom, a palackozóüzem ismét mozgalmas településsé, fontos idegenforgalmi célponttá tették Balf települését.

Látnivalók


Ez a környék rengeteg programlehetőséget kínál mindenféle korosztály számára, így azok, akik több napra tervezik fürdőzésüket, egészen biztos, hogy nem fognak unatkozni szabadidejükben sem. Ha tehetik, mindenképpen érdemes útra kelni és bejárni ezt a vidéket.


Azok a fürdővendégek, akik fürdőzés után inkább a városi hangulatot és szórakozási lehetőségeket keresik, színházba, moziba, múzeumokba szeretnének ellátogatni, mindössze hét kilométert kell megtenniük Sopronig. Itt számos lehetőség kínálkozik, kényelmes éttermekben, szórakozóhelyeken tölthetik szabadidejüket, ellátogathatnak a híres Patika Múzeumba, Sopron város jelképéhez, a Tűztoronyhoz, és érdemes a helyi rendezvény naptárat is figyelemmel kísérni, mert Sopron kulturális élete nem csak gazdag, de mozgalmas is!


Magyarország egyik legjelentősebb épületegyüttesét tekinthetik meg azok a vendégek, akik ellátogatnak Fertődre, az Esterházy Kastélyhoz. Az állandó helytörténeti kiállítás mellet a szépművészet iránt érdeklődő látogatóknak különleges élményt nyújthat a hatalmas mintegy 348 képből álló híres képtármegtekintése.


Nem messze fekszik Balftól Nagycenk település, a Széchenyi család emlékhelye, ahol a Széchenyi Mauzóleum és Kastély található, ahova ugyancsak érdemes ellátogatni, ha idejük engedi. A korábbi „családi fészek”, Fertőszéplak talán inkább azok számára lehet érdekes, akik érdeklődnek a hagyományos népi kultúra, az építészet és a néprajzi-, tárgyi emlékek iránt. Az egységes utcasor a régi házakkal önmagáért beszél, de érdemes ellátogatni az itteni szabadtéri néprajzi múzeumba is, hogy többet megtudjunk az ezen a környéken élők múltjáról.


A természeti örökségek iránt érdeklődő fürdőzők számára káprázatos élményt nyújthat a Fertőrákosi kőfejtő. Nemcsak méreteivel döbbenti meg az idelátogatókat, hanem érdekessége az is, hogy a fejtő falain növényi és állati maradványok bizonyítják a valamikori Pannon tenger létét. A Kőfejtő mellett kiállítás is megtekinthető. Érdemes ide is bekukkantani azok számára, akik szeretnének többet megtudni erről a vidékről, a környező természetről.


Emellett Balf már fekvésénél fogva is szemet gyönyörködtető lehet azok számára, akik szeretik a szép tájat. És persze, ha tehetik elindulni is érdemes, hiszen nem messze található a Fető-tó, érdemes barangolni a Balfi-dombságban és a Soproni-hegységben, a Rák-patak mentén. Varázslatos erdők, völgyek, szurdokok várják azokat, akik szeretik a hosszú erdei túrákat, és az aktív pihenés hívei.


Egy ilyen rövid bemutatás nem is lehet alkalmas arra, hogy mindent elmondjunk Balfról és környékéről. Olyan vidék ez, ahova valóban érdemes útnak indulni, mert maradandó élményekkel térhet haza minden korosztály!

Linkek
Balf - Sopron
Balf Gyógy-Kastélyszálló


Balf Gyógy-Kastélyszálló
Állami Szanatórium Sopron
Fert?rákos

 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary