Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Mórahalomi Erzsébet Gyógyfürdő - Mórahalom - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Mórahalomi Erzsébet Gyógyfürdő
 

6782- Mórahalom
Szent László park 4.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


107

Fiatal város és fiatal fürdő várja azokat, akik ellátogatnak a mórhalmi Gyógyfürdőbe.


A település városi rangot 1989-ben kapott, míg a fürdő története az 1960-as évekre nyúlik vissza. Sok más fürdőhöz hasonlóan a mórhalmi kút is a Pannon őstenger üledékrétegeiből nyeri vizét. Hamar felismerve a fürdőben rejlő lehetőségeket, négy évvel a kútfúrás után, 1964-ben meg is nyílt a fürdőközönség számára a fürdőtelep. Ez a nyolcvanas években tovább bővült egy sportrendezvények tartására is alkalmas sportmedencével, majd további fejlesztésekre került sor 1999 és 2003 között mire a fürdő elnyerte mai, korszerű formáját.

107

Az átalakításoknak és bővítéseknek köszönhetően minden korosztály megtalálhatja itt a számára legmegfelelőbb üdülési és fürdőzési lehetőséget. A régi fedett fürdőszárnyban tanmedence és gyógymedence, az újabb fedett részben további két gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére. Az utóbbi évek fejlesztései során különösen ügyeltek a tervezők, az épületek, medencék hangulatára, illetve előtérbe került a fürdő élményparkká alakítása is. Ennek köszönhetően az egyik újabb építésű fedett gyógymedencét égetett zománcképek veszik körül, háttér megvilágítással, ezzel emelve a fürdőzés élményét, a kinti gyógymedence két partját pedig híd köti össze, mely az esti fürdőzők számára különös élményt nyújthat díszkivilágításával. A gyermekek élménygazdag fürdőzését szolgálja a kinti csúszdás gyermek- és bébipancsoló. A nagyobbak, illetve az együtt fürdőző családok számára pedig, ugyancsak a kinti részen családi csúszdás élménymedence, és kinti gyógy- és tanmedence is épült.


A mórhalmi gyógyvíz jódos jellegű alkáli-hidrogén-karbonátos, amely alkalmazható fürdő-, és ivókúraként is. Alkalmazása során kiderült, hogy leginkább térd-, és vállizületi megbetegedések esetében hatékony, ugyanakkor gyógyító hatását kifejti gyulladásos izületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma valamint nőgyógyászati megbetegedések esetében, és baleseti sérülések utókezelésére is. Ivókúraként történő alkalmazásakor hatékony lehet fogszuvasodás, valamint gyomor és bélhuzam idült hurutos megbetegedéseinek kezelésénél.


A gyógykezelést igénylő vendégek a gyógyvíz természetes gyógyhatása mellett további több mint harminc fajta kezelést vehetnek igénybe a fürdőgyógyászati részlegén. Itt többek között súlyfürdő, víz alatti sugármasszázs, iszappakolás, iszapfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs vehető igénybe, de van lehetőség csoportos víz alatti gyógytorna foglalkozásra is.


Nem csak a gyógyulni vágyók számára hoztak létre külön részleget a fürdőtelep területén. Az egyre elterjedtebb wellness életforma követői számára a felfrissülést, egészségmegőrzést számos további lehetőség teszi lehetővé. A fürdők mellett őket különféle masszázsok (pl. thai, vitalmasszázs), szaunák (finn és infraszauna), pakolások (iszap, algás), aromaterápia, szolárium, manikűr, pedikűr, sportolási lehetőségek, különféle kezelések (pl.mágneses, vitaminos, vákuumos), fodrászat és többféle tanácsadás (pl. hajápolási, bőrkezelési) is várja.


A fürdő közelében számos kellemes szálláslehetőség is található azok számára, akik több napra tervezik ittartózkodásukat.

Történelem

A város önálló története a 20. századdal kezdődött. Korábbi nevét a 18. században kapta. Szeged-Alsóközpont néven fokozatosan a környező, sűrűn lakott tanyavilág központjává lett. A 19. században ennek köszönhetően megépültek az első középületek, és egyre fokozottabb mértékűvé lett önállósága Szeged városával szemben. Mai nevét 1950-ben kapta, a nyolcvanas évek elején nagyközségi, a végén pedig, 1989-ben városi rangot kapott. Gazdasági szempontból fontos központ ebben a térségben, ugyanakkor turisztikai szempontból inkább varázslatos természeti kincsei és fürdője teszi vonzó célponttá.

Látnivalók


A fürdőzés után a természeti kincsek iránt érdeklődő vendégeknek érdemes elindulni és bebarangolni a környéket, gyalog, kerékpáron, vagy autóval is. Csendes vidék, számos különleges növény és állatfajta, friss levegő, hagyományokon alapuló és máig élő régi gazdálkodási formák. Mindez néhány főbb jellemzője ennek a vidéknek. Mórhalom közelében több védett terület is található, és ezek mindegyike érdemes arra, hogy ellátogassanak oda. A Halászka nevű területen a védett növények iránt érdeklődőknek, a Madarász-tó partján a madarak kedvelőiek érdemes elindulniuk. Akiket pedig érdekel ennek a vidéknek a legmeghatározóbb természeti formációja, a semlyékek (szikesedő, vizenyős terültek) felé érdemes elindulni (Csipak-semlyék, Tanaszi-semlyék).


Akik a természet helyett a történeti emlékekben szeretnek elmerülni, érdemes a mindössze 20 kilométerre fekvő Szegedre, illetve a 40 kilométerre található Ópusztaszerre ellátogatni.


Élményekben, különféle hangulatokban, gyógyulásban és felfrissülésben gazdag napokat tölthet minden ide látogató a Mórhalmi Erzsébet Gyógyfürdőben és a várost övező érintetlen természetben. Ha valódi kikapcsolódásra vágyik, érdemes ellátogatnia ide, egész családjával együtt!

Linkek
Mórahalom
Mórahalomi Erzsébet Gyógyfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary