Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Nagyatádi Termál és Gyógyfürdő - Nagyatád - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Nagyatádi Termál és Gyógyfürdő
 

7500- Nagyatád
Széchenyi tér
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


109

A Nagyatádot választó fürdőzők két lehetőség között is válogathatnak, és egy különösen kedves, nyugodt várossal ismerkedhetnek meg, ha idelátogatnak üdülni.

109

Az egyik lehetőség az Nagyatádi Termál és Gyógyfürdő. Ez a fürdő Somogy megye legrégebben ismert fürdője. A fürdő 1906-ban nyitotta meg kapuit a fürdőző közönség előtt. Az utóbbi időszak korszerűsítéseinek köszönhetően, ma színvonalas körülmények között, szakorvosi felügyelet mellett fürdőzhetnek az idelátogató vendégek. Az itteni víz nátrium-hidrogénkarbonátos, alkaikus, mely összetételénél fogva bőrbetegségek, anyagcserezavarok, hurutos megbetegedések, mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati betegségek gyógykezelésére alkalmas.

109

Jelenleg három gyógymedence és öt kádfürdő várja a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket. A fürdőkúra mellett különféle kiegészítő gyógyászati és wellness szolgáltatások is igénybe vehetőek, mint a csoportos és egyéni gyógytorna, különféle masszázsok, pakolások, ivókúra, víz alatti torna és még számos egyéb lehetőség.

109

Amásik lehetőség a Városi Termál Strandfürdő és Kemping. A közelmúltban, a 80-as évek végén épült fürdőt a különféle igényeknek megfelelően alakították ki. Így a sportolni vágyókat úszómedence, a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőzőket termálmedencék, míg a kisebbeket pancsoló várja. A strand részen kellemes lehetőség nyílik napozásra, és kempingezésre is.

Történelem
109

Az első település sorsát a tatárjárás pecsételte meg. Akkoriban királynői birtokrész volt, s az itt élő emberek a királyné ellátását szolgálták. Az újjáépülő település a 15. században már mezőváros. A következő törést a település történetében a török hódoltság ideje hozta el, ekkor újra elnéptelenedett. Új birtokosai a hódoltság utáni időszakban vendekkel és horvátokkal telepítették be. A 18. századra, dinamikus fejlődésének köszönhetően ismét kivívta magának a városi rangot, majd amikor ezt a címet eltörölték, a 19. században nagyközséggé lett. A 19. század utolsó harmadától kezdve szinte töretlenül fejlődött. Termelőüzemek, üzletek sorának megnyitása, fontos intézmények alakulása jelzi a változást. Újabb lendületet az hozott, hogy 1906-ban artézi kút fúrása közben 410 méter mélységből gyógyvíz tört fel, melynek jelentőségét rögtön felismerve hamarosan termál és Strandfürdőt nyitottak. Noha a világháborúk során jelentős veszteségek érték a települést, dinamikus újjáépítésének köszönhetően a 70-es években várossá nyilvánították Nagyatádot. Az utóbbi években egyre nagyobb jelentősége van a turizmusnak, melyben kimagasló szerep jut az immáron 100 éve ismert termálvíznek is.

Látnivalók


Nagyatádot a parkok, szobrok, fürdők városának is szokás nevezni. Fürdőzés után érdemes elindulni egy kis sétára.

109

A szakrális épített örökség iránt érdeklődők megtekinthetik Nagyatád egyik legrégebbi épületegyüttesét, a ferences kolostort és templomot. A fürdő mellett bizonyára az egyik legérdekesebb látványosság a Mádl-kastély, és a kastélypark, melynek romantikus környezetében kellemes sétákat tehetnek az idelátogatók.

109

A környék története, az itt élő, vagy itt élt jeles személyiségek élete és életműve - Babai József író, Ágoston Vencel festőművész-tanár, Bertók László író - mellett helytörténeti kiállítást tekinthetnek meg a Városi Múzeumban. Különlegessége e tárlatnak, a múzeum által fenntartott Nemzetközi Faszobrász- és Szoborparkban az 1975 óta Nagyatádon alkotó művészek monumentális szobraiból rendezett kiállítás is.


A szép parkok szerelmesei pedig semmiképpen ne hagyják ki a Városi Parkot, ahol számos, értékes fafajt - mint a luc- és erdei fenyő, vörös tölgy, nyírfa, kínai császárfa, narancseper - tartanak számon.

Linkek
Nagyatád
Nagyatádi Termál és Gyógyfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary