Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Nagybaracskai Termálfürdő - Nagybaracska - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Nagybaracskai Termálfürdő
 

6527- Nagybaracska
Szabadság utca 10.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Családias, nyugodt környezetben fürdőzhetnek azok, akik Nagybaracskát választják. Az itteni víz alkálihidrogén-karbonátos kloridos 36°C-os hévíz, amely összetételénél fogva mozgásszervi, reumás bántalmak kezelésére alkalmas. A gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket termálmedencék, míg a kisebbeket gyermekmedence várja.

Történelem

A település neve írott forrásban először a 14. században fordul elő. A török hódoltság ideje alatt török fennhatóság alá tartozott. Eleinte szerbek is laktak itt, majd a magyarok beköltözése nyomán elköltöztek innen, s inkább Stanisityóba költöztek. A 19. században kincstári birtokká lett. Hagyományait máig őrző település. Mostanában egyre nagyobb szerepet kap a turizmus és a kisebb rendezvények szervezése.

Látnivalók


A csendes nyugalom, a vidéki hangulat kedvelőinek lehet érdekes ez a település. Akik kíváncsiak e vidék mozgalmasabb napjaira, látogassanak el ide júliusban, a Folklór Fesztivál ideje alatt. Az amúgy csendes hétköznapokat ilyenkor családias hangulatú nyüzsgés fűszerezi, és megnézhetik a helyi hagyományőrző népi táncegyüttes tehetséges táncosait is.


A másik érdekes programlehetőség főként a horgászat szerelmeseit érdekelheti, ugyanis a környéken remek horgászhelyeket lehet találni, például a Ferenc-csatorna, a Duna holtágai, valamint a Horgásztó partján.

Linkek
Nagybaracska 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary