Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Nagybánhegyesi Termálstrand és Kemping - Nagybánhegyes - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Nagybánhegyesi Termálstrand és Kemping
 

5668- Nagybánhegyes
Erzsébet királyné útja 36/a.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Kellemes, nyugodt környezetben fürdőzhetnek azok a vendégek, akik Nagybánhegyest választják. A település kisebb fürdőjének vize jódos termálvíz, mely főként mozgásszervi megbetegedések esetén bír jótékony hatással.

Történelem

A település írott források szerint már a 15. században is lakott volt. Nevét Maróthy János bántól – egykori birtokosától - kapta, a hegyes szó pedig rétet, kaszálót jelent. A 16. században, a török hódoltság ideje alatt elnéptelenedett. Utána csak a 19. században népesült be újra. Ekkor Nagylakról, majd más településekről is, telepesek érkeztek, akik közül többen dohánytermesztéssel foglalkoztak. A telepesek között szlovákok, majd magyarok, románok, végül tótok is voltak. Ennek az újratelepülésnek a nyomán alakult ki Nagybánhegyes mai településszerkezete is, mely leginkább a azokhoz a községekhez hasonlatos, melyek a 19. század leső felében alakultak. A 20. század elején kapta a település a „Nagy” jelzőt, oly mértékben felduzzadt lakóinak száma. A II. világháború után a szlovák lakosság többsége szlovák területre költözött, helyükre csallóközi magyarok érkeztek. A mai Nagybánhegyesen egyaránt ápolják a szlovák és a magyar hagyományokat. A 70-es években felfedezett gyógyvíz és a ráépülő fürdő új turisztikai lehetőségeket teremtett, mellyel az itt élő emberek igyekeznek élni is lehetőségeik szerint.

Látnivalók


A csendes nyugalom, a vidéki hangulat kedvelőinek lehet érdekes ez a település. Akik kíváncsiak e vidék mozgalmasabb napjaira, látogassanak el ide augusztusban, a paprika fesztivál ideje alatt. Az amúgy csendes hétköznapokat ilyenkor családias hangulatú nyüzsgés fűszerezi.

Linkek
Nagybánhegyes 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary