Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Nagyberény - Oázis Fürdő - Nagyberény - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Nagyberény - Oázis Fürdő
 

8656- Nagyberény
József Attila u. 9.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


113

Varázslatos vidéken, a Balatontól sem messze fürdőzhetnek nyugodt, családias hangulatban, akik Nagyberénybe látogatnak. A három nyitott medencékkel rendelkező fürdő vize hatásosan alkalmazható mozgásszervi problémák, nőgyógyászati és urológiai betegségek, bőrgyógyászati elváltozások gyógyítására, valamint baleseti sérülések és ortopédiai műtétek utókezelésére.

Történelem

Régészeti leletek tanúsága szerint már az avar, majd a római korban is lakott volt ez a vidék. István király a Koppány fölött aratott győzelme után a besenyőkkel rokon népeket, harcos, berény törzseket telepített le erre a vidékre birtokai védelmére. Írott forrásban neve akkor fordul elő először, amikor Szent László király a veszprémi püspöknek adományozta a települést. A 13. században már saját temploma épült. A tatárjárás után új telepesek érkeztek, akik jól értettek a szőlőműveléshez. Mivel e vidék alkalmas is a szőlőtermesztésre, ki is aknázták a benne rejlő lehetőségeket. A török hódoltság ideje alatt török kézre került, lakóinak száma ezekben az évszázadokban fokozatosan csökkent. A 18. század eleji összeírások szerint mindössze 11 háztartás volt akkoriban a településen. A 18. században lassan újra benépesült. Az ez utáni időszak a lassú fejlődés és gyarapodás időszaka volt. Az utóbbi években a tiszta levegőnek, a szép tájaknak és a gyógyvizeknek köszönhetően fellendülőben van a településen a falusi turizmus.

Látnivalók


Fürdőzés után érdemes megismerkedni e vidékkel, és az itt élő emberek csendes, nyugodt életével. A település környékén szelíd dombok és a Balatonnal párhuzamos, széles völgyek sorakoznak. Az ezüst hársas, bükkös és cseres-tölgyes erdei vadban gazdagok, a napsütötte völgyek, domboldalak sajátos hangulatot árasztanak.

Linkek
Nagyberény 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary