Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Nagyszénási Parkfürdő - Nagyszénás - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Nagyszénási Parkfürdő
 

5931- Nagyszénás
Szabadság utca 10.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Családias hangulatban fürdőzhetnek azok a vendégek, akik Nagyszénásra, a Parkfürdőbe látogatnak. Az itteni gyógyvíz alkáli-hidrogén-karbonátos hévíz, mely fluoridiont és jodidiont is tartalmaz. Összetételénél fogva leginkább izületi és reumatikus fájdalmak esetén bír jótékony hatással. A fürdő jelenlegi területén három medence várja a látogatókat.

Történelem

Írott forrás előszöra15. század elején említi. A századvégén Mátyás király Corvin Jánosnak adományozta a települést. Jelentősége ebben az időszakban megnőtt a megyén belül, ám ennek a rövid virágzásnak hamarosan véget vetett a török dúlások ideje. A település elnéptelenedett, s újabb történelme csak a 19. század elején kezdődött. Ekkor a birtokos Károlyi család egy napszámos falut alapított a jelenlegi településtől északra. A 19. század végén fontos jelentősége volt a település fejlődése szempontjából, hogy bekapcsolódott az országos vasúthálózatba. A környék jó termőtalaja elsősorban a mezőgazdaság számára nyújtott kiváló lehetőségeket. Az utóbbi időben egyre terjedő fürdő-turizmus miatta megnőtt a jelentősége a gyógyturizmusnak és az erre épülő vendéglátóiparnak. A község mai arculata a második világháború után alakult ki, megépült az Újfalurész, és a régi mag körüli többi településrész is. 

Látnivalók


Elsősorban a nyugodt, vidéki hangulatot kedvelők számára lehet kellemes ez a település. A természetjáró fürdőzők kellemes kirándulásokat tehetnek a környéken, és a mai napig is megműveletlen szikes puszták gazdag madárvilágában gyönyörködhetnek. Lehetőség van bicikli túrákra is, és érdemes a környéket is bejárni. Legközelebbi látványosság az Ybl Miklós által tervezett kiscsákói kastély, amit itt jártukban nem érdemes kihagyni.

Linkek
Nagyszénás 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary