Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Nyíregyháza - Sóstó - Tófürdő - Nyíregyháza - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Nyíregyháza - Sóstó - Tófürdő
 

4431- Nyíregyháza
Blaha Lujza sétány 1.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


125

Valódi fürdőparadicsomban tölthetnek élményekben gazdag, kellemes napokat, akik Nyíregyháza-Sóstora látogatnak üdülni.


A Sóstói Tófürdő a legrégebbi az itt található fürdők sorában. A 20. század elején lényegében a célból alakították ki, hogy a természetes Sóstóban kulturált körülmények között fürdőzhessenek a vendégek. A tó egyik partjára selymes Tisza füvet telepítettek, ez a rész szolgálja a fürdőzőket, majd később egy újabb termálmedencét is kialakítottak itt.

Történelem

A magas nátriumsó koncentrációjáról és sziksótartalmáról híres tó mai képét többszöri mederrendezés során nyerte el. A tó lapos partjain a nyaranta nagy területen "virágzó" sziksót rendszeresen összegyűjtötték, és a 17. század végétől az északi végén működő szódagyárban dolgozták fel. Vizének a kezdetektől fogva sajátos gyógyerőt tulajdonítottak. Az itteni fürdőkultúra már a 19. században virágzott. Ez a vidék ma valódi gyógyfürdő és kulturális központ. Számos érdekes programlehetőségével, és nyugodt környezetével messziről vonzza a vendégeket.

Látnivalók

125

Fürdőzés után egyrészt Nyíregyháza kínál érdekes programlehetőségeket az idelátogató vendégeknek. A városban szép épületek közt, hangulatos sétákat tehetnek, számos szecessziós, eklektikus és barokk stílusú épülete van Nyíregyházának, melyek a régebbi korok polgári életformájának hangulatát őrzik és sugározzák a mai napig.


Érdekes kiállításokra is ellátogathatnak. A szakrális örökség emlékei iránt érdeklődő látogatóknak érdekes lehet, ha megtekintik a görög katolikus palotában helyet kapó egyháztörténeti gyűjteményt.


A Jósa András Múzeumban többféle tárlat várja a látogatókat, jelentős a múzeum régészeti leletanyaga, a helytörténeti, a képző- és iparművészeti, valamint az irodalomtörténeti gyűjteménye is.


Kortárs képző- és iparművészek alkotásait tekinthetik meg, akik a Városi Galériába, vagy a Visuart Galériába látogatnak el.


A közeli állatparkban, a sóstói tölgyeserdő mélyén a budapesti után a második legnagyobb állatgyűjteményt tekinthetik meg az állatbarát látogatók.


Akiket pedig érdekelnek a népi hagyományok, a Sóstói Múzeumfaluban tölthetik kellemesen az idejüket fürdőzés után.

Linkek
Nyíregyháza
Nyíregyháza - Sóstó - Tófürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary