Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Barcsi Rekreációs Termálközpont - Barcs - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Barcsi Rekreációs Termálközpont
 

7571- Barcs
Május 1 u.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Színvonalas körülmények között fürdőzhetnek egy kellemes hangulatú kisvárosban azok, akik Barcsra látogatnak. Az ásványvíz jellegű víznek hivatalos minősítése még nincs, de a helybeliek tapasztalata szerint mozgásszervi megbetegedések esetén bír jótékony hatással.


A fürdőtelep jelenlegi területén felnőtt- és gyermekmedence és élményfürdő várja a strandolókat. A fürdő üzemeltetői további fejlesztéseket terveznek, melynek során tanmedence, versenymedence, és a különféle gyógyszolgáltatásoknak otthont adó melléképületek felépítése várható.

Történelem

Régészeti leletek tanúsága szerint az őskortól lakott hely. Találtak itt római kori, hun, szláv és avar kori leleteket is. Írott források először a 14. században említik királynői birtokként. A török hódoltság ideje alatt török kézre került. Ez idő alatt a környék szinte teljesen elnéptelenedett. A 17. században Széchenyi György kalocsai érsek vásárolta meg, és horvátokkal, németekkel telepítette be újra ezt a vidéket. A gyors fejlődének induló Barcs hamarosan mezővárosi rangra emelkedett. Ez, illetőleg a drávai vízi utak rendezése további lendületet adott a település fejlődésének. A 19. század második felében mindezt még fokozta, hogy megépült a vasútvonal. A fejlődés következtében több üzem és raktár is épült. A közigazgatás átszervezése miatt nagyközséggé lett ugyan, de a fejlődésben nem állt meg. Időszakos megrekedés után a hatvanas években nyílt lehetőség a városi rang elérésére, melyet a hetvenes évek végére vívott ki magának Barcs. Az utóbbi évek történelme, így a délszláv válság, a gazdasági élet változásai ugyan kedvezőtlenül érintették a várost. M áig őrzi sajátos kisvárosi hangulatát. Az utóbbi időben egyre nagyobb jelentősége van a turizmusnak és az erre épülő vendéglátásnak, melyben fontos szerep jut a korszerűen kialakított fürdőtelepnek is.

Látnivalók

13

Fürdőzés után számos érdekes programlehetőség várja az itt üdülő vendégeket.

13

A gazdaságtörténet emlékhelyei iránt érdeklődő látogatók elsétálhatnak a valamikori Dohány- és Sóraktár épületéhez, mely ma lakóház, vagy a Gabonaraktárhoz. Ez utóbbiban kapott helyet a Dráva Múzeum, mely a Barcson és környékén élő lakosság múltját, a nemzetiségek hagyományait idéző emlékeket gyűjti és mutatja be az érdeklődőknek.

13

A főúri élet emlékét őrzik a városban és határában álló kastélyok, mint a Széchenyi-, a Seemann-, és a Kremsier-kastély.


A modern városközpont kisvárosi hangulata is érdemes arra, hogy belekóstoljanak egy séta erejéig.

Linkek
Barcs 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary