Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Petőházi Termál Strandfürdő - Petőháza - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Petőházi Termál Strandfürdő
 

9443- Petőháza
Kinizsi u. 50.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


131

Nyugodt, családias környezetben tölthetik kellemesen idejüket, akik Petőházára látogatnak fürdőzni. Jelenleg fejlesztés előtt áll a Petőházi Strand, mely a község belterületén található. A petőházi vizet a közelmúltban nyilvánították hivatalosan is gyógyvízzé. Jelenleg a fürdő területén az aktív pihenés híveit úszómedence, a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket termálmedence, míg a kisebbeket gyermekmedence várja.

Történelem

Régészeti leletek tanúsága szerint már a kőkorban is lakott terület volt. Ezt követően vaskori, bronzkori, római kori leletek bizonyítják, folyamatos történelmét. A 19. században találtak egy avar kori kelyhet, mely ma a Soproni Múzeum féltve őrzött kincse.


Petőháza elődtelepülése feltehetően az endrédi majorokból fejlődhetett ki. Írott források csak igen későn, a 15. században említik a települést. A 16. században horvátok vándoroltak be erre a vidékre. Ismertté a település a 19. században lett, az itteni cukorgyárnak köszönhetően.

Látnivalók

131

Elsősorban a valódi nyugalmat kereső látogatók lelehetik örömüket ezen a vidéken. Hosszú sétákra indulhatnak fürdőzés után a Petőházi Arborétumban, csendesen üldögélhetnek a petőházi tó partján, megnézhetik a régi temetőt.

Linkek
Petőháza 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary