Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Szarvas - Városi Fürdő és Élményfürdő - Szarvas - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Szarvas - Városi Fürdő és Élményfürdő
 

5540- Szarvas
Kossuth utca 23.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


138

Az újonan felújított fürdő élményekben gazdag kikapcsolódást nyújt az idelátogató fürdővendégek számára.

138

A minősített gyógyfürdő, vize magas ásványianyagtartalmú, NaHCO3-os, 38 C °-os. Az összes balneológiai és fizioterápiás kezelést végzi a fürdő. Nyugtató, izomlazító, görcsoldó hatású termálvíz.

138

4 medence található a fürdőben: - 1 db úszómedence - 1 db élményfürdő - 2 db gyógymedence.

Történelem

A török hódoltság idején Szarvas település, amit a mai Ótemplom helyén álló egykori Szarvas-domb után neveztek el, teljesen elpusztult. Erre az elnéptelenedett területre, a török kiűzése után, az új tulajdonos, báró Harruckern János György szlovák telepeseket hozott. Ezért a város újkori történelmét 1722-től jegyzik. Az újratelepítés után dinamikus fejlõdésnek indult, de napjainkig elsõsorban mezõgazdasági jellegû település maradt. Szarvas az Alföldön, a Hármas-Körös holtágának bal partján fekszik, környezete a múlt század második felében végzett folyamszabályozások nyomán alakult ki. Az egykori ártér ma Békés megye egyik legszebb része. Tessedik Sámuel munkásságának köszönhetõen a várost, a régi alföldi településre jellemzõ girbe-gurba utcák, sikátorok helyett, nyílegyenes, sakktáblaszerûen elhelyezkedõ utcák alkotják. Szarvas iskolaváros, a mezõgazdasági tudományok egyik központja, a Körös-part Athénjaként is szokták emlegetni.

Látnivalók


Ha Szarvason járnak feltétlenül keressék fel az itt található Szarvasi Arborétumot, amely minden évszakban kellemes időtöltést nyújt.


A fás növénygyűjteményben közel 1600 fa- és cserjefaj, illetve -fajta és fajtaváltozat található. Ebbõl 1200 a lomblevelűek száma, 300 az örökzöldeké, amelyek zömmel fenyõfélék.


Az arborétum alapvetõ értékei, a fák és a cserjék mellett a területen sok lágyszárú növény is található. Az elmúlt években közel 250 fajt regisztráltak, többségük a kert nagy esztétikai értéket képviselõ gyepfelületen él. További 52 telepített faj is gyarapítja a növényzet változatosságát, de gazdag és érdekes a gombavilág is.

Linkek
Szarvas 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary