Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Szuloki Termál- és Strandfürdő - Szulok - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Szuloki Termál- és Strandfürdő
 

7539- Szulok
Dózsa utca 34.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Szolid, kellemes környezetben fürdőzhetnek azok a vendégek, akik Szulokra látogatnak. Az itteni gyógyvíz összetételénél fogva reumatikus illetve nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas. A fürdő területén az egészségmegőrzés céljából fürdőzőket és a gyógyulni vágyókat termál medencék, míg az aktív pihenés híveit úszómedence várja.

Történelem

Írott forrásban már a tatárjárás előtt is említik. A középkori település a török hódoltság ideje alatt elpusztult. Újra betelepítése Széchenyi István nevéhez fűződik, aki a 18. század elején német telepeseket hívott ide. Ekkor gyors fejlődének indult a település. Kialakult ma is jellemző a sváb építészet és gazdálkodás jegyeit hordozó és őrző jellege. A 20. század elején Szulok az itt termesztett dohánynak köszönhetően tett szert nagyobb hírnévre. A település egyik legfőbb vonzereje ma a fürdő, melynek vizére a hatvanas években bukkantak.

Látnivalók

149

Szulok elsősorban azok számára lehet érdekes, akik szeretik a kis települések csendes, családias hangulatát, a szép vidéket. Akiket pedig e település lakóinak hagyományai mélyebben is érdekelnek, fürdőzés után ellátogathatnak a Sváb Tájházba, ahol a néprajzi kiállítás keretei közt az öltözettől a berendezési tárgyakig, konyhai, kézműves, mezőgazdasági eszközökig a 18. század svábok hétköznapi tárgyait tekinthetik meg a látogatók.

Linkek
Szulok 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary