Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Tamási Termálfürdő - Tamási - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Tamási Termálfürdő
 

7090- Tamási
Hársfa utca 3.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Kellemes napokat tölthetnek, természeti kincsekben gazdag vidéken, akik Tamásira látogatnak fürdőzni. Az itteni fürdő vize magas sótartalmú, alkálikloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva végtagízületi, gerinc- és csípőízületi porckopásos elváltozásoknál, baleseti és ortopédiai károsultak utókezelése alkalmas.


A fürdő jelenlegi területén gyógymedencék, strandmedencék, úszómedence és pancsolók várják a látogatókat. A fürdőzésen túl masszázs, szauna, teniszpálya is igénybe vehető.

Történelem

Régészeti leletek tanúsága szerint ősidők óta lakott település. A Miklósvárnál feltárt bronzkori leletek, római kori szobrok is ezt bizonyítják. A település nevét védőszentjéről, Szent Tamásról kapta. A középkorban a várhegyen IV.Béla várat építtetett, ez elpusztult, s köveiből épült fel a miklósvári vadászkastély. A történelem viharai során sokféle nemzetiség telepedett meg ezen a vidéken, s máig is sokszínű népesség alkotja lakosságát. Közigazgatásilag Tamásihoz tartozik Pári is. Ez a település a 18. században az Esterházyak birtokában volt, akik németajkú népességgel telepítették be a falut. A hagyományaikat ma is őrző páriak káposzta és gyümölcstermesztésükről voltak híresek.


A 20. században, a hetvenes években Tamásit a gyógyfürdő tette ismertté, ettől kezdve a környéken turisztikai központtá lett.

Látnivalók


Természeti kincsekben, kulturális emlékekben is gazdag vidék ez, fürdőzés után érdemes megismerkedni Tamási értékeivel, látnivalóival.


Az egyik legismertebb természetvédelmi érték ezen a környéken a Gyulaji erdő. A rezervátum cser, tölgy és gyertyán erdeiben él a világ legnagyobb dámpopulációja. E mellett említésre méltó még a Pacsmagi tavak környéke, mely ugyancsak természetvédelmi terület, s e mellett szakértők segítségével madárlesre is lehet vállalkozni a tóparton.


A lovak szerelmesei számára vonzó lehet a minden évben megrendezésre kerülő lovas napok meglátogatása, mely az augusztus 20.-i ünnepségekhez kapcsolódik általában.

Linkek
Tamási
Tamási Termálfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary