Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Tarany Termálfürdő - Tarany - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Tarany Termálfürdő
 

7514- Tarany
Zrínyi u.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Családias hangulatú kis Termálstrandon fürdőzhetnek azok a vendégek, akik Taranyra látogatnak. Az itteni fürdő területén jelenleg két gyógymedence várja a látogatókat. A medencék szomszédságában kempingezési lehetőség van. 

Történelem

A jelenlegi település elődje feltételezhetően a mai Taranytól két kilométerre található Péterfalu lehetett, melyet a törökök felégettek. Mai nevét állítólag az egyik magaslaton felépült figyelőtoronyról kapta. Írott forrásokban Tarany először a 16. században fordult elő. A mai lakosság ősei vend származású nemzetiségiek voltak, akik a Muravidékről települtek Taranyba a 17. század második felében A 20. században Háromfa község székhellyel közigazgatásilag közös tanács vezetése alatt állt ugyan, de gazdasági különállását megőrizte. Ennél nagyobb hatással volt, és van ma is a közeli Nagyatád, ahová sokan mentek és mennek el munkát vállalni az ottani ipar teremtette munkahelyekre.

Látnivalók

152

Elsősorban a nyugodt, vidéki hangulatot kedvelő látogatók számára lehet érdekes és vonzó néhány napot eltölteni ezen a környéken. Fürdőzés után érdemes körülnézni ezen a környéken. Taranyt értékes és gyönyörű erdő veszi körül, melynek vadállománya is kimagasló minőségű. A természetjáró fürdőzők számára kellemes kirándulások színtere lehet ez a vidék. Akik szeretik a finom borokat, bizonyára örömüket lelik majd a „Szőlőhegyen” termesztett Taranyi Buncek"-ként emlegetett szőlőfajtából, és más itt termesztett fajtákból készült borok megkóstolásában is. Minednképpen érdemes tehát kisétálni a taranyi szőlőhegyre, ahol különböző korú és stílusú pincék sorakoznak egymás mellett.

152

Az épített örökség emlékei iránt érdeklődő látogatók pedig elsétálhatnak a II. világháború rombolásai után, a település összefogásából újjáépült templomhoz.

Linkek
Tarany 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary