Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Tiszakécske - Tisza-Parti Termálfürdő - Tiszakécske - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Tiszakécske - Tisza-Parti Termálfürdő
 

6060- Tiszakécske
Tisza-part
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


159

Kellemes környezetben, színvonalas körülmények között fürdőzhetnek azok a vendégek, akik Tiszakécskén a Tisza Parti Termálfürdőt és Kempinget választják. Az évről évre megújuló fürdő, minden alkalommal újabb szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Jelenlegi területén ápolt környezetben a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőzőket nyitott gyógyvizes medence, jacuzzi medence és élménymedence, a kicsiket bébi medence, a sportolni vágyókat fedett és nyitott úszómedence várja. Az itteni víz nátrium-hidrogénkarbonátos hévíz, amely jelentős metakovasavat és fluoridot tartalmaz. A gyógyvíz összetételénél fogva reumatikus, ízületi, mozgásszervi megbetegedésekre, műtétek utáni rehabilitációkra, baleseti utókezelésre, nőgyógyászati problémák gyógyítására alkalmas, gyomorsav túltengésben szenvedők számára ivókúraként ajánlott. A fürdőzés mellett különféle gyógyászati és wellness szolgáltatások is igénybe vehetőek, mint például a szauna, különféle masszázsok, hőkabin, pedikűr, manikűr. A fürdő szomszédságában kemping, a fürdő területén idényjelleggel bár és étterem is működik.

Történelem

Írott forrásban először a 14. században fordult elő a település neve, ekkor még „Cechke” alakban. A középkori falu lassú fejlődésében töréspontot a török hódoltság ideje hozott. Ekkor a település csaknem elnéptelenedett. A harcok elmúltával, a 17. század elején a nagyabonyi közbirtokosság birtokába került ez a terület. Az újratelepítéskor Hont és Nógrád megyékből zömmel katolikus lakosság érkezett Kécskére. Ekkor alakult ki a mind vallási, mind etnikai értelemben elkülönülő „Újkécske”. A két településrész a 19. század második felében hivatalosan is elkülönült, és csak 1950-ben egyesült. A századforduló környékétől a világháborúkig dinamikusan fejlődött mindkét településrész. Ez nem utolsósorban annak volt köszönhető, hogy a megépülő vasút bekapcsolta Tiszakécskét is az ország vasúti hálózatába. A világháborúkban súlyos veszteségeket szenvedett a település, sokan vesztették életüket a harcok során. Tiszakécske 1986 óta város. A rendszerváltás óta egyre nagyobb hangsúlyt kapott az idegenforgalom és a vendéglátóipar. E környék természeti értékei, nyugodt környezet folytán kedvelt üdülőhellyé lett.

Látnivalók


Fürdőzés után érdemes elindulni ezen a környéken, megismerkedni Tiszakécske természeti értékeivel, kulturális emlékeivel.


A két Kécskét hosszú időkig kettéválasztó vallásos élet színtereire mindenképpen érdemes ellátogatni. A mai Újkécskei katolikus templom helyén egykor vályogtemplom állt, melyből a 19. század elején épített templomba átkerült egy szép, fából faragott Mária szobor. Az Ókécskei református templom a 20. század elején épült neogótikus stílusban. A korai vallásos élet emlékhelye a Tiszakécskéhez tartozó Tiszabögön egy 13-14. századból származó templomrom, és a közelében feltárt sírhelyek. Mellette található a Millecentenáriumi Emlékmű is. Utána pedig látogassanak el a mai Városi Könyvtár épületéhez is, mely egykor zsinagóga volt.


A szakrális emlékhelyeken túl még számos egyéb programlehetőség is várja a látogatókat. A kékfestés hagyományos módszereit, mai napig kedvelt textíliáit tekinthetik meg azok a vendégek, akik ellátogatnak Kovács Miklós kékfestő mester műhelyébe, a városközpontban.


A festészet iránt érdeklődő látogatók Gyalai Béla Műteremgalériájában tekinthetik meg a művész kiállított képeit.


Tszakécskén a hetvenes években Az Arany János Művelődési Központban Képzőművészeti Alkotótábor indult. Ez a tábor ma már nemzetközivé bővült, így évről évre július végén, augusztus elején, szeptember végén és október elején a magyar résztvevőkön túl osztrák, japán, mexikói művészek töltenek egy-egy hetet a városban és környékén. A tábor végén egy-egy művüket ajándékozzák a vendéglátóknak, melyekből kiállítást tekinthetnek meg az idelátogatók a művelődési központban.


A kiállításokon, látnivalókon túl Tiszakécske és ez a környék természeti kincsekben is gazdag. A természetjáró fürdőzőknek érdemes egy kis túrára, vagy csónakázásra vállalkozni a Holt-Tisza partján, a Tisza parton, vagy a Közép-Tisza Tájvédelmi Körzet területén.

Linkek
Tiszakécske 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary