Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Tiszaörsi Termálfürdő - Tiszaörs - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Tiszaörsi Termálfürdő
 

5362- Tiszaörs
Nefelejcs u. 2.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


160

Nyugodtkörnyezetben, valódi vidéki hangulatban fürdőzhetnek azok a fürdőzők, akik Tiszaörsre látogatnak. Az itteni fürdő kuriózuma, hogy éjjel-nappal nyitva tart. A fürdő jelenlegi területén a termálmedence mellett strandmedence és úszómedence várja a vendégeket. A tiszaörsi vizet főként mozgásszervi, ízületi megbetegedésekre és nőgyógyászati problémákra javasolják, de ivókúraként is használható.

Történelem

Régészeti leletek tanúsága szerint már az őskortól lakott terület volt. Első írásos említése a 13. századból származik. Neve a honfoglalás korából származik, ez arra utal, hogy őseink már a kezetekkor letelepedtek itt. A település egy ideig az egri püspökség birtokában volt. Az itt élő emberek elsősorban gazdálkodásból éltek. A változást a 20. század hozta el. A harmincas években bukkantak a hőforrásra, melyet hamarosan ki is aknáztak. A fürdőélet beindulásának hatására egyre nagyobb jelentősége lett a turizmusnak. Mégis, Tiszaörs a mai napig őrzi falusi jellegét, így a nyugodt vidék, a faluturizmust kedvelő látogatók kedvelt üdülőhelye tudott maradni.

Látnivalók


E község a nyugodt üdülés, a vidéki hangulatot kedvelő látogatók számára lehet ígéretes hely a nyaralásra, fürdőzésre.


Akik szeretnének többet is megtudni a településről a Kápolna-múzeumban kialakított kiállításra látogathatnak el.


A Hősök terén megtekinthetik a település 18. században épített katolikus templomát, mellette pedig a barokk stílusú Plébániaházat.


Tiszaörstől néhány kilométerre található a tiszigari arborétum, ahol kellemes sétákra nyílik lehetőség.


A közeli Hortobágy és a Tisza-tó környéke számos szép természeti értéket és további látnivalókat, programlehetőségeket tartogat.

Linkek
Tiszaörs 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary