Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Berekfürdői Strandfürdő - Berekfürdő - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Berekfürdői Strandfürdő
 

5309- Berekfürdő
Berek tér 11.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Berekfürdő egy családias hangulatú kis település, mely gyakorlatilag az itt talált termálvíznek és a rá épülő fürdőnek köszönheti a létét.


Első hallásra ez talán meglepő, mégis igaz. A fürdő története 1920-as évekkel kezdődött, amikor a geológusok fölfedezték, hogy az alföldi síkságok szénhidrogén mezőket rejtegetnek. A kutatások eredményeire ugyan majd egy évtizedet kellett várni, de megérte. Az elemzések bebizonyították, hogy a kútfúrások során feltörő termálvíz tartalmaz kalciumot, magnéziumot, ként, jódot és brómot, ezért összetételénél fogva alkalmas különféle mozgásszervi, idegi eredetű gyulladásos betegségek gyógyítására és balesetek utáni rehabilitációra. Hivatalos gyógyvízzé nyilvánítására mégis várni kellett a 70-es évekig, de ennek más okai voltak…

17

A fürdőélet fokozatosan indult be, és az igények szerint maga a fürdő is épült, gyarapodott az évek során. Mára, a nyolchektárnyi zöldövezetben, összesen kilenc medence várja az idelátogató fürdőzőket. A fedett részen két termálmedence található. A kinti strand területén további két gyógymedence, egy élményelemekkel felszerelt (nyak-, hát- és derékzuhany) gyógymedence, két, minden korosztály számára alkalmas termálmedence, a sportolni vágyók részére egy úszómedence és a kicsik számára egy gyermekmedence áll a fürdőzők rendelkezésére.


A fürdőkúrán túl a gyógyulni vágyók különféle gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetnek, mint a súlyfürdő, gyógymasszázs, elektroterápia és víz alatti sugármasszázs. Igény szerint orvosi vizsgálaton is részt vehetnek a betegek. A vendégek további komfortérzetét szolgálja, hogy a fürdő területén pedikűr, manikűr és finn szauna is működik.

Történelem

Amikor a húszas években fölfedezték a föld mélyében rejlő termálvizet, Berekfürdő területén mindösszesen öt tanya állt, a környező településekkel, a vasúttal csak egy kis földút kötötte össze. A 20-as évek végén megépülő első „fürdő” egy az idelátogatók elnevezése szerint „fakosár”-szerű egyszerű építmény volt, mely egyetlen medencéből állt. Hamarosan bővítették ezt öltöző kabinokkal, pénztárral és várakozó résszel, mert a környéken hamar nagy érdeklődést keltett az itteni „csodaforrás”. A harmincas évek elején már új kutat fúrtak, és megépült egy vasbeton medence a „fakosár” helyett, egy 10 kádas épület zuhanyokkal egy cukrászda és egy vendéglő. A környező telkek hamar gazdára találtak, és nem kellett sokat várni az első szálloda felépülésre sem. A fürdő látogatottsága pedig egyre nőtt, folyamatos, lendületes fejlődésben tartva ezzel Berekfürdőt. A 60-as, 70-es években ennek megfelelően a településfejlesztés is megkezdődött. Az egyetlen tényező, mely a fejlődésben visszafogta Beerekfürdőt az a nem messze található reptér és katonai bázis voltak. Ezért késett a víz hivatalos minősítése. Csak 1975-ben nyilvánították gyógyvízzé az akkor már majdnem ötven éves múltra visszatekintő fürdő vizét. Ettől kezdve a gyógyászat szabad utat kapott, orvosi rendelő épült, a korábbi épületeket felújították, bővítették a fürdési lehetőségeket is. A nyolcvanas években telefon-, gáz- és csatornahálózata is kiépült, a földutak helyén útalap készült. Mára igényes, komfortos fürdőtelep, varázslatos zöld övezetben. A település lakóinak száma pedig 35-ről időközben 1000 főre gyarapodott.

Látnivalók


Elsősorban azok számára nyújthat kellemes időtöltést a fürdőzés Berekfürdőn, akik szép környezetben, családias hangulatban, tiszta levegőn vágynak pihenni, üdülni. Ám azok számára, akik fürdőzés után az aktív pihenést választják, ugyancsak kínálkoznak különféle programok, elfoglaltságok ezen a környéken.

17

Különösen a horgászat szerelmeseinek, ugyanis a környéken több horgásztó található. De e mellett van futball-, tenisz-, asztaltenisz-, mini-golf pálya és lehetőség van vízibicikli és csónakkölcsönzésre is.

17

Érdemes a programkínálatot is figyelemmel kísérni, mert a művelődési Házban gyakoriak az időszaki kiállítások, a strandszínpadon pedig különféle zenés folklór bemutatók, kabarék, bűvész produkciók vannak különösen a főszezonban.

Linkek
Berekfürdő
Berekfürdői Strandfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary