Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Visegrád-Lepence Termál és Strandfürdő - Visegrád - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Visegrád-Lepence Termál és Strandfürdő
 

2025- Visegrád

KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


171

Varázslatos környezetben fürdőzhetnek, a festői Dunakanyarban, történelmi emlékhelyek közelében azok a vendégek, akik a Visegrád-Lepencei Strandfürdőt választják. A termálmedencék lépcsős építése követi a hegyoldal vonalát. A medencékben üldögélve a vendégek gyönyörködhetnek ebben a páratlan kilátásban.


A lepencei víz közismerten összehúzó és gyulladáscsökkentő hatású víz, mely kalcium mellett magnéziumot és hidrogénkarbonátot, valamint viszonylag kis sókoncentrációjú alkaloidokat is tartalmaz. A termálmedencék mellett a sportolni vágyókat feszített víztükrű úszómedence, míg a kisebbeket gyermekmedence is várja.

Történelem
171

Lepence Visegrád településrésze, így története is szorosan összekötődik Visegrádéval. Régészeti leletek tanúsága szerint már ősidők óta lakott rész. A római korban jelentősége megnőtt. Az Esztergom felé vezető út mentén őrtornyok sorát építették fel ezen a vidéken. A honfoglalás után Árpád fejedelem testvérének, Kurszánnak volt itt a szálláshelye. Ekkor már Visegrád néven említik a források is. A 13. században, a tatárjárást követően IV. Béla fellegvárat építtetett a hegy tetejére, mely jól védhető volt. A 14-15. században az Anjou királyok uralkodása alatt jelentősége tovább nőtt. Károly Róbert a Duna parton palota építéséhez fogott, s itt volt a híres királytalálkozó is 1335-ben. A palota ebben az évszázadban egyre szebb lett, udvarát faragott kőkutak díszítették, a hazai gótikus művészet kiemelkedő alkotásaként tartották számon. Második fénykora Mátyás király uralkodásához kapcsolódik. Az átalakítások mellett ekkor épültek fel az udvari előkelőségek házai és kisebb palotái is a királyi rezidencia közelében. A török kor, majd a császári hadvezetőség nem kegyelmezett az épületnek. A végső csapást az jelentette, hogy a 18. század elején Lipót császár sok más magyar várhoz hasonlóan a visegrádi várat is felrobbantatta. Az újjáéledésre egy évszázadot kellett várni. A 19. század elején kezdett a település újra benépesülni, a gőzhajózás nyomán egyre több turista kedvelt célpontjává vált. A 20. század elején megépültek az első üdülők is. Ma elsősorban turisztikai szempontból fontos központ, 2000-ben Visegrád ismét városi rangot kapott.

Látnivalók

171

Az itt üdülő vendégek számára természetesen elsődleges programlehetőséget a fellegvár, az egykori királyi palota feltárt romjai, a Salamon –torony, a Vízibástya és az ezekben rendezett kiállítások megtekintése jelent. Ezek mellett, ha idejük engedi, tekintsék meg a római kor maradványait is, a Gizellamajori római erődöt, a római őrtornyok feltárt emlékeit.

171

A természetjárók számára számos rövidebb-hosszabb túralehetőség kínálkozik itt. Ha idejük engedi, érdemes térképpel a kezükben elindulni és bebarangolni ezt a környéket fürdőzés előtt, vagy fürdőzés után.

Linkek
Visegrád 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary