Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Zalakaros Gránit Gyógyfürdő - Zalakaros - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Zalakaros Gránit Gyógyfürdő
 

8749- Zalakaros
Termál utca 4.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


173

Színvonalas körülmények között, egy nyugodt kisvárosban üdülhetnek, varázslatos természeti környezettől övezve, akik Zalakarosra látogatnak. a fürdő jelenlegi területén termálmedencék, élményfürdő, úszómedence, gyermekmedence várja nyitott és fedett részen a fürdőzőket.

173

Az itteni víz nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid és bromidion tartalma miatt a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. Összetételénél fogva a krónikus nőgyógyászati és fogágy megbetegedések gyógyításában, az idült gyulladásos izületi betegségek esetében, az ortopédia, idegsebészeti és sebészeti mozgásszervi károsultak esetében bír jótékony hatással. A fürdőkúrán túl különféle wellness- és gyógyászati szolgáltatások, mint a szauna, szolárium, különféle masszázsok, szakorvosi rendelés, és egyéb lehetőségek is várják a látogatókat. A fürdőtelepen ezek mellett napozásra, sportolásra kialakított részek, különféle vendéglátó-ipari egységek is szolgálják a vendégek kényelmét és kellemes üdülését.

Történelem

Zalakaros Zala megye egyik legfiatalabb városa, ugyanakkor az egyik legdinamikusabban fejlődő is. Ezt elsősorban a fürdőnek és az ennek mentén kialakuló üdülő övezetnek köszönheti. Noha városi rangra valóban csak a közelmúltban, 1997-ben emelkedett, a település története régebben kezdődött. Írott források már a 13. században említik. Ekkor még „Korus” alakban, mely arra enged következtetni, hogy a település neve személynévre vezethető vissza. Az elsősorban mezőgazdaságból élő település életében az alapvető változást a hatvanas évek hozták el, amikor kőolaj után kutatva termálvízre bukkantak. Hamarosan megépült az első fürdő, és innentől kezdve Zalakaros fejlődését alapvetően meghatározta a fürdő és az erre épülő vendéglátás, üdülőtelep.

Látnivalók


Fürdőzés után érdemes elindulni a településen és környékén, megismerkedni kulturális és természeti értékeivel.


A környék néprajza iránt érdeklődő látogatóknak érdemes megnézni a Népművészeti kiállítást, mely a Művelődési Házban rendezkedett be. Ez a vidék igazán kedvező terep a természetjárók számára, növény és állatvilága gazdag, erdőségei kiterjedtek. A lovaglás szerelmesei lovardákat, a kerékpártúrákat kedvelők pedig kellemes túralehetőségeket találnak majd ezen a környéken. Érdemes útnak indulni és több napra tervezni!

Linkek
Zalakaros
Zalakaros Gránit Gyógyfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary