Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Pünkösdfürdői Strand - Budapest - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Pünkösdfürdői Strand
 

1039- Budapest
Királyok útja 272.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


185

Az első magyar olimpiai bajnok Hajós Alfréd tervei alapján épült 1935-ben a Duna partján Budapest legészakibb fekvésű fürdője. A medencék rózsalugasok között, terebélyes fák alatt, zöld területen helyezkednek el, a kilátás a – Visegrádig nyúló – Szentendrei-sziget déli csücskére, az úgynevezett Felső-rétekre esik. A vízellátást saját 24ºC-os karsztkút és a Római Strandfürdőről érkező 6 kilométer hosszú távvezeték (1966) biztosítja.


Pünkösdfürdő Békásmegyer része, a III. kerületben található, mint Csillaghegy és Rómaifürdő. Budapest határától északra bányatavak és abból alakított fürdő-, horgász- és sportolóhelyek találhatóak (Omszki-tó).

185

Pünkösdfürdő, Csillaghegy strandjait, csónakházait, sporttelepeit, üdülőit keresheti fel az érdeklődő. A Dunán közlekedők ismerik az Óbudai sziget jacht-kikötőjét, ahol megpihenhetnek egy dunai kirándulás közben, s alacsony vízálláskor a római helytartói palota maradványait megcsodálhatják. A nemzetközi koncertek miatt fiatalok ismert szórakozó helye lett az Óbudai sziget, mint a Sziget-fesztivál.

185

Óbuda területén már az őskor időszakáról találhatók leletek, elsősorban az északi városhatár térségében a Duna közelében. Lakott területekre utaló nyomok szórványosan fordulnak elő a Duna parton, a Hajógyári szigeten és az Árpád hídtól délre. Óbuda 2000 éve olyan történeti korok egymásra halmozódott lelőhelyét jelenti, amely a múltjával együtt élő települést jelent a jelenben. Óbuda Budapest legrégebbi városrésze. Területén épült ki a római korban az első város, Aquincum – a mindenkori helytartó rezidenciája –, amely ugyanúgy kiinduló pontja, magja volt a későbbi főváros kialakulásának, mint ahogy római városi előzményből nőtt ki London, Párizs vagy Bécs. Itt kezdődött mintegy 2000 évvel ezelőtt a város története.

185

Pünkösdfürdő felé haladva a Szentendrei úton pillantjuk meg a római kori vízvezeték pilléreit, két oldalán pedig a polgárváros feltárt romjait. Balra a kisebbik, polgárvárosi amfiteátrumot, jobbra az Aquincumi Múzeumot, amelyet Európa harmadik legnagyobb összefüggő romkertje vesz körül.


Budapest 1873-ban Buda, Óbuda és Pest – a három önálló város – egyesítésével jött létre. A kerületekre osztásnál nem a hagyományos Óbuda területét vették alapul, területe kiterjed, majd nagy Budapest kialakításával (XX. század közepe) további területekkel bővült, Csillaghegy és Békásmegyer (Pünkösdfürdő) térségével.

Linkek
Budapest 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary