Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Bogácsi Thermálfürdő - Bogács - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Bogácsi Thermálfürdő
 

1027- Bogács
Fő u. 84.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


19

Dél-Borsod egyik legszebb fekvésű településének, Bogácsnak a termálfürdője, sok más fürdőnkhöz hasonlóan a kőolajkutatásoknak köszönheti létét. 1950-ben bukkantak kútfúrás során a termálvízre, a 485 méteres mélységben. A feltárt kénes gyógyvíz elsősorban reuma, izületi és mozgásszervi betegségek, egyes gyomor-, epe és májbetegségek kezelésére alkalmas.

19

A fürdő területén jelenleg öt gyógyvizes medence (34-38°C fokos), egy gyermek-pancsoló (36°C fokos), egy feszített víztükrű úszó-medence (24-26°C fokos), valamint a szolgáltatóházban egy gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére. Ezek mellett öltöző kabinok és a strand területén lévő különféle szálláslehetőségek (kemping, panzió, Thermal Szálló) illetve több vendéglő fokozza az idelátogató fürdőzők komfort érzetét.


A Szolgáltatóház – mely 2000-ben épült - földszintjén a gyógyulni vágyó vendégek, illetve azok akik egészségmegőrzés céljából szeretnek fürdőzni, különféle gyógy- és wellness szolgáltatások között válogathatnak. A Gyógycentrum részlegben frissítő- és gyógymasszázs, víz alatti sugármasszázs, gyógytorna, tangentor, gyógyszeres pakolások,iszapkezelés (hévízi gyógyiszap) elektromos fizioterápiás kezelés (ultrahang, interferencia, galván, elektronos kád iontophorézisek), csoportos víz alatti torna, vehető igénybe. A wellness szolgáltatások között érdemes megemlíteni a szoláriumot, Shen-Tao lávaköves masszázst, mandulaolajos lábmasszázst, Holt-tengeri salaktalanító iszappakolást fáslis tekercseléssel, sós aromaolajos masszázst, mocsári iszapfürdőt, Sanovera testtekercselést vagy az algapakolást egész testre. A kezelések nem csak egzotikusan hangzanak, hanem különleges, egyedi módon tisztítják, és karban tartják a testet.

Történelem

A régészeti leletek tanúsága szerint már a kőkorban is lakott terület volt ez a vidék. Magyarországi történelmének első írott nyomai a 13. századból származnak. Neve feltehetően az ószláv „bogatu”, „gazdag” jelentésű szóból származik, mely arra utalhat, hogy lakói a kezdetektől jó körülmények között éltek itt. A 14. századig a Bogács nemzetség, majd az egri káptalan birtokában volt. Történelmének legmélyebb pontja a török pusztítást követő időszak, ekkor majdnem teljes mértékben elnéptelenedett. Csak a 18. századra heverte ki ezt. Fejlődése kiegyensúlyozott, nagyobb lendületet a 20. század második felében vett csupán, a termálvíz felfedezése után. Egy csapásra fontos turisztikai és gyógyászati központtá vált, nem csak a környéken, de egész Magyarországon belül is.

Látnivalók


Bár Bogácsot a fürdőélet hívta elő az ismeretlenség félhomályából, de számos más értéke, műemléke miatt is figyelemre méltó település. Akiknek kedve és ideje engedi, induljon el a környéken, ismerkedjen meg jobban a fürdő környezetével!


A szakrális építészet iránt érdeklődők számára érdemes elmenni a 13. századi (majd a 14. században felújított) római katolikus templomhoz.

19

A borkedvelő vendégek számára talán már ismert a bogácsi pincesor. Aki még nem hallott róla, annak is érdemes végigmenni a közeli dombokon tufába vájt, sajátos hangulatú borospincék mellett, és ha tehetik, térjenek is be, mert a termést is érdemes megízlelni.


A természeti kincsek szerelmesei sem fognak unatkozni. Sajátos képződményeket figyelhetnek meg a település határában, a Hintóvölgyben, az ún. Kaptárköveket. S hogy mik is ezek a mélyedések valójában, mi célt szolgálhattak, méheknek, vagy urnáknak adhattak „szálláshelyet”? Nos ezen érdemes a szakértőkkel együtt elgondolkodni... A másik érdekesség, a szabadtéri Pillangó kiállítás, ahol ezeket a csodálatos színekben pompázó élőlényeket csodálhatják meg azok, akik szeretnek a természet alkotta szépségekben gyönyörködni.

19

A látnivalók mellett érdemes figyelemmel kísérni a rendezvény naptárat is, mikor vannak a bornapok, a dal fesztivál, milyen filmeket vetítenek az autós moziban…


Mozgalmas, sokféle élményben gazdag napokat tölthet Bogácson az, aki úgy dönt ide jön fürdőzni! Érdemes egyszer ellátogatni ide is!

Linkek
Bogács
Bogácsi Thermálfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary