Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő - Cserkeszőlő - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő
 

5465- Cserkeszőlő
Fürdõ utca 1/a.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


26

Varázslatos természeti környezetben várja valódi kikapcsolódás azokat a vendégeket, akik Cserkeszőlőre látogatnak fürdőzni. A közelmúltban felújított fürdőtelepet a tervezők úgy alakították ki, hogy mindenféle igényt kielégítsenek. Így ma a kicsiktől az idősekig minden korosztály kellemesen üdülhet itt.

26

Az itteni víz elsősorban mozgásszervi megbetegedések esetén bír jótékony hatással. A fürdőkúra mellett a gyógyulni vágyók és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégek különféle gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetnek mint például a különféle fürdők, masszázsok, iszapkezelés.

Történelem

A korábban Tiszakürt településrészét alkotó Cserkeszőlő 1952 óta önálló település. A település nevében a „Cserke” " feltehetően felderítő parancsnokot jelent. Ezt a népi emlékezet Cserke vezér alakjában őrizte meg. A középkorban ezen a környéken királyi népek, kunok és jászok éltek, akik hadiszolgálattal tartoztak kiváltságaik fejében. A szőlőtermesztés a 18. században terjedt el, és a 20. században, kiegészülve a gyümölcstermesztéssel vált híressé. Erre utal a település nevének második tagja is.

26

Cserkeszőlő történetében maghatározó volt, hogy a negyvenes évek elején olajkút fúrás során termálvízre bukkantak. A kutat a II. világháború alatt lezárták, s csak 1948-ban nyitották meg újra. Ekkor végezték el vegyi elemzését, s kiderült, hogy az itt található termálvíz, nagyhatású gyógyvíz. Az ötvenes évek derekán kezdték meg a gyógyfürdő építését, mely hamar népszerű lett a környező települések lakói közt is. Az elmúlt évekig nem volt keret arra, hogy a fürdő megújulhasson. A közelmúltban véghezvitt fejlesztések végre méltó helyet biztosítottak e különösen jó gyógyhatású termálvíznek.

Látnivalók


Elsősorban a nyugodt környezet és a szép vidék szerelmesei számára lehet vonzó egy cserkeszőlői üdülés.


Hosszú sétákra nyílik lehetőség a közeli Tiszakürti-, és Szarvasi Arborétumokban. Akik szeretik a vadregényesebb, kevésbé rendezett vidéket, azok számára a festői szépségű Tiszazug és a nem kevésbé gyönyörű Körösök egy-egy kirándulás keretében feledhetetlen emlékeket nyújthatnak.


A horgászat szerelmesei ezen a környéken a tavi-, és a folyami horgászatnak is hódolhatnak. E mellett, aki csónakázásra vágyik, megteheti ezt a közeli Tiszaugon akár Szarvasig ill. Tiszakécskéig.


A környék borkultúrájával is érdemes megismerkedni. Kiváló helyszín lehet erre a Szinyei-Merse kastélyhoz tartozó, század elei műemlék borospince, ahol a helyi kádármesterek remekeiben tárolták a jó minőségű alföldi borokat.

Linkek
Cserkeszőlő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary