Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Csokonyavisonta Termál és Strandfürdő - Csokonyavisonta - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Csokonyavisonta Termál és Strandfürdő
 

7555- Csokonyavisonta
Alkotás tér 1.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


27

Erdő, liget, őstölgyes, borókás, halastó… Mintha egy festő ecsetvonásait követné a szemünk. E mellett pedig egy sajátos hangulatú település és gyógyfürdő. Mindez Belső-Somogy Csokonyavisonta nevű településének néhány jellemzője, a környékén megtalálható természeti kincsek felsorolása, de még korántsem az összes!

27

A Csokonyavisontai gyógyvíz története 1943-ban egy véletlennel kezdődött. A környéken folytatott olajkutatás során bukkant a felszínre a 75ºC-os hőfokú termálvíz. A vízről hamarosan bebizonyosodott, hogy gyógyhatású, alkálihidrogén-karbonátos hévíz, amely jodid-ion tartalma következtében a jódos gyógyvizek csoportjába tartozik. Elsősorban reumás jellegű mozgásszervi betegségek ellen bizonyult hasznosnak, de minősítése szerint alkalmas elfajulásos gerincbántalmak esetében is, és kedvező eredménnyel alkalmazzák idült nőgyógyászati bántalmak és gyulladásos betegségek gyógyításánál is. A gyógyfürdőzés céljából jelenleg két fedett illetve nyitott gyógyvizes medence áll a vendégek rendelkezésére, melyek hőfoka 35-37ºC-os. A sportolni vágyók számára egy 33 méteres 24-26ºC-os úszómedencét építettek, míg a gyerekeket két gyermekmedence várja. Ezeken kívül egyedi kialakítású élménymedence is található a fürdő területén, melyben víz alatti vízsugármasszázs, pezsgőfürdő, és vízgomba található. A fürdőzés élményét fokozandó, egy ingyenesen használható óriáscsúszda is igénybe vehető.

27

A gyógyvíz mellett különféle gyógyterápiás kezelések is rendelkezésre állnak. A fürdőben reumatológiai szakrendelés működik, ezen kívül gyógymasszázs, vízsugármasszázs, szénsavas fürdő, vérnyomásmérés is igényelhető.

27

A fürdő területén létesített termál kemping, és szálloda szállást biztosít a hosszabb ideig itt üdülő vendégek számára, míg a nem régen épített halastó a még kellemesebb időtöltést hivatott szolgálni.

Történelem

Csokonyavisonta neve a legújabb kor szülötte. 1940-ból származik, amikor egyesítették a szomszédos Erdőcsokonyát és Somogyvisontát.


Történelmi forrásokban először a 13. században fordul elő a település. Birtokosai az évszázadok során sokszor váltották egymást, a nagyobb családok közül voltak itt birtokosok a Csákok, a Báthoryak és a Széchenyiek is. Ez utóbbiaknak köszönhette a település talpraállását, akik saját domíniumuk központjává, a környéken pedig megélhetést adó fontos településsé tették azzal, hogy országos hírű ménest létesítettek itt, hatalmas marha-, juh, és sertésállományt hoztak létre, elkezdtek foglalkozni a haltenyésztéssel, szőlészettel és szeszfőzéssel is. A gazdálkodás eme kiterjedt formája, és a fürdőélet mozgalmas élete, turisztikai szempontból is fontos településsé teszi ma Csokonyavisontát.

Látnivalók


A település varázslatos vidéken fekszik. A természetjáró fürdőzőknek sok örömet nyújthat, ha barangolnak egyet ezen a környéken, ellátogatnak az őstölgyesbe, a borókáshoz. A patak völgyében több halastavat is létesítettek, így a horgászok is hódolhatnak itt szenvedélyüknek.


Azok a vendégek, akik kíváncsiak a valamikori majorsági életre, érdemes ellátogatni a közeli Alexander-puszta védett műemlék együtteséhez, hogy valamiféle képett kapjanak az akkori idők világáról.


Számos híres személyiség kötődött ehhez a vidékhez. Itt született Xantus János természettudós és Nagyatádi Szabó István kisgazda politikus. Emléküket mellszobrok őrzik a faluban.


Ha tehetik érdemes a környéken körülnézni, ellátogatni néhány szomszédos településre is. Vízvár mellett megcsodálni a Dráva-part egyik legszebb szakaszát, Babocsán meglátogatni az ottani fürdőt, és megcsodálni az Árpád-kori templomromokat, Bolhón horgászni az ottani horgászparadicsomban, Bélavár festői környezetében gyönyörködni, vagy az ottani kézművesek munkáit megszemlélni a nyári képzőművészeti táborban.


Még számos lehetőség várja a környéken barangoló turistákat, érdemes tehát útnak indulni! Csokonyavisonta nyugodt hely komfortos fürdővel, szálláslehetőséggel és romantikus, vadregényes környezettel, ami érdemes arra, hogy felfedezzék!

Linkek
Csokonyavisonta
Csokonyavisonta Termál és Strandfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary