Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Csornai Gyógyfürdő - Csorna - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Csornai Gyógyfürdő
 

9300- Csorna
Thököly utca 50.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 A természetjáró fürdőzők számára az egyik legkedvezőbb fürdőzési lehetőség Csornán kínálkozik. Ennek a vidéknek idegenforgalmi vonzerejét alapvetően meghatározza a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Rába folyó közelsége. A természetjárás pedig összeköthető egy kellemes fürdőzéssel, a csornai strandfürdőben.


Az itteni gyógyvíz magas sótartalma miatt egyedi összetételű, nátriumot és káliumot tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos termálvíz, mely összetételénél fogva (fürdő illetve ivókúraként) alkalmas különféle mozgásszervi, nőgyógyászati és légzőszervi betegségek, valamint gyomorfekély, epebántalmak, bélműködési zavarok és pikkelysömör kezelésére. Jelenleg a fürdő területén négy termál medence várja a gyógyulni vágyókat, vagy az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket, egy úszómedence áll a sportolni vágyók rendelkezésére, és a gyerekekre is gondoltak az építők, számukra egy tanmedencét alakítottak ki. A szezonálisan nyitvatartó fürdő közelében különféle szálláslehetőségek is rendelkezésre állnak, így több napra is tervezhetnek az idelátogató vendégek.

Történelem

A régészeti leletek tanúsága szerint, ezen a környéken megfordultak a rómaiak, a hunok és az avarok is. A honfoglalást követő időkben a település kialakulását alapvetően meghatárzota a 12. században idetelepülő Premontrei prépostság. Első írásos említése a 13. századból származik. A török hódoltság idején a vidék elnéptelenedett, a prépostság működése is megszakadt. A 17. századtól újra indult, és a rend egyik magyarországi központjává lett. Ettől kezdve a Premontreiek mellett, fő tulajdonosa az Esterházy család volt. A 19. században újabb nehézségeket kellett a környéken élőknek elszenvedniük, a szabadságharc egyik utolsó csatáját éppen ezen a környéken vívta Kmety György. A 19. század második felében városi rangját is elveszítette. A kiegyezéstől kezdve, s tovább, a 20. század folyamán mégis fokozatos fejlődéséről beszélhetünk. Ennek köszönhetően a hetvenes években ismét városi rangot kapott.

Látnivalók


A természetjárókat csábítja erre a környékre a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Rába folyó közelsége. A várostól néhány kilométerre terül el a sokszínű természeti értéket felvonultató Barbacsi-tó és Fehértó, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni fürdőzés után.


A város története és a környék néphagyományai iránt érdeklődőket a Csornai múzeum várja. A tárlatokon megcsodálhatják e környék gazadag néprajzi gyűjteményét végigkísérhetik a település történetét a kezdetektől egészen napjainkig. A környéken komoly hagyománya van a fazekas mesterségnek. A szakma felelevenítésén egyre többen fáradoznak Csornán, érdemes ellátogatni tehát a környéken dolgozó kézművesekhez is.


Az építészeti örökség kedvelői megcsodálhatják a Premontreiek rendházát, és érdemes elmenni a 85-ös út mentén található Palotasorhoz is, ahol a múlt század polgári építészetének emlékeit nézhetik meg.


Mindezek mellet különféle hagyományőrző programok színesíthetik az idelátogató vendégek napjait, érdemes tehát figyelemmel kísérni Csorna rendezvénynaptárt is!


Varázslatos környezetben, élményekben gazdag napokat tölthet el minden látogató Csornán. Megéri útbak indulni!

Linkek
Csorna 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary