Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Dávod - Strandfürdő - Dávod - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Dávod - Strandfürdő
 

6524- Dávod
Rákóczi utca 55.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


30

Egy varázslatos parkban fürdőzhetnek azok a vendégek, akik Dávodra utaznak üdülni. A park kilenchektáros területén, az idelátogatókat jelenleg két termál medence, a sportolni vágyókat egy úszómedence, a gyermekeket pedig egy gyerekmedence várja.

30

A dávodi gyógyvíz 38 °C-os hidrogén-karbonátos, fluoridos hévíz, amely összetételénél fogva, fürdőkúraként nőgyógyászati és reumás megbetegedések, gerincbántalmak gyógyítására alkalmas, ivókúraként fogszuvasodás meggátolására és emésztőrendszeri betegségek kezelésére ajánlott.

Történelem

Dávod nevének eredete körül számos legenda alakult ki, bizonyosat azonban nem lehet tudni származásáról. Sem a Daud nevű hős vitéz nevéből való eredeteztetés, sem a 18. századi térkép Dejetó nevű halastavával való kapcsolata nem valószínű. Igen korai az első írott forrás a településről, s ezek tanúsága szerint már a 14. század végén saját temploma is volt. A Ferenc-csatorna hídján túl található Püspökpuszta is Dávodhoz tartozik, itt építtette fel a pécsi püspökség római katolikus templomát. A település történetében fontos változást hozott a trianoni határok megszabása, mivel ekkortól az addig forgalmas Ferenc-csatorna jelentéktelenné vált a Baja-Bezdán közötti csatorna szakasz kettévágásával.

Látnivalók


A horgászat szerelmeseinek az egyik legmegfelelőbb fürdőzési lehetőség, ha Dávodra jönnek! A Ferenc-csatorna partján romantikus környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek.


Aki fürdőzés után inkább a település műemlékeire lenne kíváncsi, azoknak elsősorban a szakrális építészet maradványait érdemes megtekinteni, a püspökpusztai részen és a Ferenc-csatorna partján. E mellett a romantikus környezetben tett séták, a tiszta levegő felüdülést jelenthet bárki számára!


Nyugodt, romantikus környezet várja azokat, akik a Dávodi Gyógyfürdőbe látogatnak! Ha tehetik a fürdőruhák mellé a pecabotot is tegyék, be! Érdemes ellátogatni ide!

Linkek
Dávod 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary