Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Egerszalóki Termálfürdő - Egerszalók - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Egerszalóki Termálfürdő
 

3394- Egerszalók
Egerszalók, külterület
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


38

A gyógyvízéről és sódombjáról ismert Egerszalókon 2007 július 13-án nyílt meg az új, egyedi turisztikai vonzerővel bíró Gyógy- és Wellnessfürdő. Az 1900m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 kül- és beltéri medence kap helyet - gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, csúszda, bébimedence, gyerekmedencék biztosítják a kellemes időtöltést az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt. A fentieken túl színvonalas gyógyászati, wellness és fitness szolgáltatások állnak rendelkezésre a gyógyulni és kikapcsolódni vágyók számára, a fürdő korszerű étterme és kávézója pedig az egészséges táplálkozás lehetőségét kínálja.

38

A legkorszerűbb technológiával felszerelt gyógyászati részlegen szakértő személyzet közreműködésével többek között fürdőkúrákat, gyógytornát, masszázs kezeléseket, valamint fizikoterápiás kezeléseket vehetnek igénybe a gyógyulást keresők. A gyógyvíz eredményesen alkalmazható izületi betegségek, gerinc betegségek, csont-, izom-, ínbetegségek, mozgásszervi elváltozások, kötőszöveti betegségek esetén, valamint sportsérülések utáni rehabilitációban. A wellness központban exkluzív szauna világ, kádfürdők, speciális masszázsok, fényterápia, keleti terápiák és magas színvonalú szépségápolás kap helyet. A fitness részlegen a legújabb és leghatékonyabb erősítő és cardio gépek, egyéni, testreszabott edzésprogramok, változatos aerobic órák segítik vendégeink egészségének megőrzését.

Történelem

A település írott forrásokban először a 13. században fordult elő. Tulajdonosa a névadó Szalók család volt, ők telepedtek le ezen a környéken. A település történetében az első számon tartott törés, a török hódoltság ideje alatt következett be, ekkor egy időre elnéptelenedett, de hamarosan ismét betelepült, ekkor kapta új nevét, Egyházszalók. A 17. -18. század során többször elnéptelenedő faluba a 18, század első felében németeket telepítettek. A század második felében őket követték a magyar jobbágyok, akik ebben az időben tömegesen költöztek ide. Hamarosan a falu német ajkú lakossága is elmagyarosodott. Az itt élők főként mezőgazdasággal, szőlőtermesztéssel foglalkoztak. A 20. század második felében beinduló szövetkezeti rendszer miatt sokan a városba települtek. Új lendületet a település a rendszerváltás után vett, ekkor részben a fürdőnek köszönhetően fellendülő idegenforgalom miatt sokan visszaköltöztek. Ma is dinamikusan fejlődő, mégis máig romantikus település.

Látnivalók


Érdemes fürdőzés után elindulni, és egy rövid kirándulást tenni a környéken. Ma már lakásként kevesen használják, mégis fennmaradtak az egykori Barlanglakások a település határában. A ripolittufába vájt lakások különleges hangulatot árasztanak, ha tehetik, sétáljanak el erre.


A természeti kincsek szerelmeseinek a Laskó-patakon duzzasztott Egerszalóki-tóhoz érdemes elsétálni, mely az egri Bükkalja legnagyobb felszíni vize. Ha van egy kis idejük itt üldögélni, megcsodálhatják a tó madárvilágát, melyben számos védett fajra is ráismerhetnek a figyelmes szemlélődők.


Mindezek mellet érdemes figyelemmel kísérni Egerszalók rendezvénynaptárát is, mert számos érdekes program is várja az idelátogatókat, mint az Egerszalóki Borverseny, különféle kézműves, vagy hagyományőrző rendezvények, egyéb kisebb fesztiválok.

Linkek
Egerszalók
Egerszalóki Termálfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary