Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Földesi Strandfürdő - Földes - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Földesi Strandfürdő
 

4177- Földes
Deák Ferenc utca 2.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 A sport kedvelői számára kínál hangulatos fürdőzési lehetőséget a földesi strandfürdő. A családias hangulatú fürdő építői minden korosztályra gondoltak, így a gyógymedence mellett gyermekmedence és egy 33 méteres úszómedence is épült. A földesi termálvíz a Földes térségében kiaknázható nagy vízhozamú Felső-Pannon rétegbeli hévíz, mely összetételénél fogva - jódos-brómos termálvíz - alkalmas nőgyógyászati és reumatikus panaszok kezelésére. A strand kabinsora a századelő hangulatát idézi, s a fürdő területén étkezési lehetőség is van. A fürdő melletti sportpályán különféle sportolási lehetőségek várják a vendégeket.

Történelem
43

A régészeti leletek tanúsága szerint Földes már az újkőkorban is lakott település volt. A régészek ebből az időből kerámiákat, gödörlakások és paticsfalú égetett házak maradványait találták meg, s a rézkorból is különféle eszközökre bukkantak. A település első írásos említése a 13. század elejéről származik. Földes kezdetben Szabolcs, majd Hajdú vármegyéhez tartozott. Ez utóbbival igen bonyodalmasan indult kapcsolata, ugyanis Hajdú vármegye nem ismerte el Földes község kuriális nemesi jogait. Majd 15 éves pereskedés tett végül pontot ennek a vitának végére, mikoris a vármegye mégis elismerte F öldes jogait. A török hódoltság ideje alatt a település egy része rövid időre elnéptelenedett Szejdi Pasa pusztításai nyomán. A 19. században fejlődése egyenletesen haladt, de különösebb vezető szerephez a térségben nem jutott. Ez a 20. században bontakozott csak ki, mikor termelőszövetkezetében megindult az iparszerű termelés. A rendszerváltás után körzeti vezető szerepét megőrizte. Ma neve elsősorban azért ismert országszerte, mert számos híres magyar ember – tudósok, olimpikonok stb. – Földes szülötte.

Látnivalók


Földesen fürdőzés után a sport szerelmesei számos lehetőség közül választhatnak. Ilyen lehetőségek például a teniszezés, lovaglás, sétakocsikázás, sport-horgászat.


E mellett, ha tehetik, és idejük is engedi, érdemes ellátogatni a közeli Hortobágyra, Közép Európa nevezetes pusztájára (ősgyep), ahol gyönyörködhetnek a természetes környezetében számos hazai állat- és növényfajban, a szabad ménesekben, skanzenekben. A különféle turisztikai látványosságok itt egymástól 20-30 km-re fekszenek, érdemes tehát autóval megközelíteni.

Linkek
Földes 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary