Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Göd - Melegvizű Strandfürdő - Göd - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Göd - Melegvizű Strandfürdő
 

2131- Göd
Kinizsi u.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 A fővárostól nem messze, kellemes kikapcsolódási és fürdőzési lehetőség, ha valaki ellátogat Gödre a strandfürdőbe. A vendégeket jelenleg négy medence várja. Az építők a sportolni vágyókra gondolva úszómedencét is építettek a termál medencék mellé. A gödi termálvíz gyógyvízzé minősítése jelenleg folyamatban van. Fürdőzés után további sportolási lehetőséget kínál a közeli golf pálya. Azok számára, akik szeretik a természetes vizeket, a nyári szezonban a három dunai strandra is ellátogathatnak.

Történelem

Göd település neve a korai a 13. századból származik, noha a régészeti leletek tanúsága szerint már korábban, az avar korban, majd a honfoglalás idejében is lakott település volt. A középkori település a török hódoltság ideje alatt elnéptelenedett. Az újjá épülő település a Grassalkovich-, majd a Nemeskéri-Kiss-birtok központja is volt. A 19. században és a 20. században főként nyaralók épültek itt. A magyar kultúrtöténet számos jeles személyisége, - mint Arany János, Bernáth Aurél, Latabár Kálmán - töltötte itt szívesen szabadidejét. Göd 1991-ben kapott városi rangot. Az utóbbi időszakban a nyaralók mellett egyre többen költöznek ki ide, és telepednek meg véglegesen Gödön.

Látnivalók


Talán még azok számára is ismert a „Kincsem” név, akik amúgy nem járatosak a lovas sport történetében. Azt viszont kevesen tudják, hogy Kincsemet a gödi majorban tartották 1876 és 1880 között. A régi major ma is megtekinthető.


Az épített örökség iránt érdeklődő látogatóknak érdemes elsétálni a Nemeskéri-Kiss kúriához, mely a 19. század elején épült, vagy a Madách kastélyhoz (1710 körüli) és a Shäffer kastélyhoz (1920) illetve a Szapáry-Hajcsi kastélyhoz (Madách utca, 1870-1880). A korábbi idők történelmi emlékei a 2001-ben feltárt Costa Constantiam késő római kori erőd 12 kör alakú tornyával, vagy az Árpád-kori földvár, melynek maradványai fölött ma kopjafa és országzászló áll.


A természetjáró fürdőzők, ha tehetik, érdemes elindulni ezen a környéken fürdőzés után, bebarangolni a Gödi-láprétet, a Gödi-szigetet vagy a Kékperjés láprétet.

Linkek
Göd 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary