Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Hajdúnánási Starnd- és Gyógyfürdő - Hajdúnánás - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Hajdúnánási Starnd- és Gyógyfürdő
 

4080- Hajdúnánás
Fürdő u. 7.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


51

Igényes környezetben, kiváló szolgáltatások mellett tölthet el nyugodt napokat, aki a Hajdúnánási Strand- és Gyógyfürdőt választja. A hajdúnánási termálvíz nagy sókoncentrátumú, nátriumkloridos, jódos-brómos szilárd ásványianyag tartalmú gyógyvíz, mely összetételénél fogva elsősorban a mozgásszervi-, nőgyógyászati- és reumatikus betegségek kezelésére alkalmas. A gyógyulás igényével érkező, vagy egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégek azonban nem csak a termálmedencék gyógyhatását élvezhetik. A fürdő területén különféle wellness és gyógyászati szolgáltatások is igénybe vehetőek – például kádfürdő, szénsavas fürdő, különféle masszázsok, szauna, gyógytorna -, melyek választéka évről évre az igények szerint bővül is. A 2003-ban megújuló fürdő építői gondoltak a sportolni vágyókra, ezért a strand területén egy feszített víztükrű úszómedence is található, illetve a gyerekekre is, akik számára egy pancsolót építtettek. E mellet a 14 hektáron elterülő fürdő és gyógyászati komplexum zöld környezete, az itt található tó is hozzájárul ahhoz, hogy az idelátogató vendégeknek valódi kikapcsolódásban legyen részük.

Történelem

A település környékén már a neolítikumból származó leleteket is találtak a régészek. Ugyanakkor, bár a honfoglalás ideje alatt, majd a közpkorban is kimutathatóan lakott részén feküdt országunknak, a kezdetektől megmaradt jobbágyfalunak, mely időről időre elnéptelenedett, majd újra benépesült. Változást a 16. század hozott Nánás történetében. Ekkor Bocsakai, aki 1605. december 12.-én kiváltságlevelet adott a hajdúknak, Nánást is azon települések közé sorolta, ahová letelepítette őket. Egy csapásra változott meg így Nánás jogi helyzete, jobbágyfaluból nemesi kiváltságokkal bíró mezővárossá lett. Az ekkor nyert rangját egész további története során megőrizte. A hajdúk történetében fontos szerepe volt a városnak, többször tartottak itt hajdúkerületi gyűléseket. A mai napig dinamikusan fejlődő város, az utóbbi időben turisztikai szempontból sokak számára vonzóvá tette struccfarmja és fürdője.

Látnivalók


Fürdőzés után érdemes elindulni a városban egy rövid sétára. Megtekinthetik az egykori bástyák rekonstruált változatát, mellyel a református templomot védték egykor. A környék hagyományos népi kultúrája iránt érdeklődő vendégek számára érdekes lehet, ha ellátogatnak a Hajdúnánási Tájházba, egy 19. századi, hagyományos parasztházba. Ha tehetik, semmiképpen ne mulasszák el séta közben megnézni Hajdúnánás egyik legszebb épületét a 20. század elején épült, volt járásbíróság épületét, mely Somogyi Gyula városi mérnök és Jablonszky Ferenc építész tervei alapján készült.

51

Akik számára a kikapcsolódás nem múlhat el horgászat nélkül, ugyancsak nem fognak csalódni ebben a környékben. A hajdúnánási téglagyári tó partján minden horgász kedvére hódolhat szenvedélyének.

Linkek
Hajdúnánás 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary