Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Hegykői Termálfürdő - Hegykő - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Hegykői Termálfürdő
 

9437- Hegykő
Fürdõ utca 5.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Bár már a 13. században említik írott források, és valamikor virágzó mezőváros volt Hegykő, ennek emlékét mára csak címere őrzi. Hegykő ma község, melyet mindössze 1200 fő lakik. Fő vonzereje azonban éppen ebben rejlik. Nyugodt, csendes környezetben, komfortosan, színvonalas szolgáltatások mellett tölthet el kellemes napokat minden idelátogató vendég a gyermekektől az időseken át a gyógyulni vágyó betegektől az egészségmegőrzés, vagy az aktív pihenés céljából fürdőzőkig.

55

A hegykői víz nagy sókoncentrációjú nátrium-hidrogénkarbonátos ásványvíz, melynek fluorid-, lítium- és mentakovasav-tartalma is jelentős. A termálvíz összetételénél fogva idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, szakorvosi javaslat alapján. E mellett jó eredménnyel alkalmazható rehabilitációs kúraként gyógyult csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, izomhúzódások kezelésére is.


A fürdő területén nyitott és zárt részben termál medencék, úszómedence és a gyermekek részére pancsoló is épült. A fürdőkúra mellett különféle gyógyászati és wellness szolgáltatások is igénybe vehetőek, mint az iszapkezelés, víz alatti sugármasszázs, orvosi gyógymasszázs, vagy a csoportos gyógytorna. A fürdő szép környezetben egy gondozott park területén fekszik, mely nyugalmával hozzásegíti vendégeit a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Látnivalók


Hegykő környékén fürdőzés után elsősorban a sport és a természetjárás kedvelői találhatnak különféle programokat maguknak. A kerékpárosoknak érdemes biciklivel bejárni ezt a vidéket, több jó útvonal kínálkozik itt a számukra, mint például a Fertő tavat megkerülő kerékpárút.


A horgászat szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek, a település határában található hat hektáros tó partján.


A természetjárók bizonyára örömüket lelik majd, ha bebarangolják a Fertő-Hansági Nemzeti Parkot.


A kulturális örökség iránt érdeklődő látogatók, ha tehetik autóval induljanak útnak. Ez a környék számos érdekes műemlékünknek ad otthont. Fertődön a jól ismert Esterházy kastély található, a népi kultúra emlékét őrzik és mutatják be a Fertőszéplaki tájházak, Nagycenken a Széchényi család emlékeit tekinthetik meg. De felsorolás nélkül is, az egész Fertő-tó környéki táj, mely mára a Kulturális Világörökség része, lenyűgöző, sajátos hangulatot áraszt, melybe érdemes az idelátogató vendégeknek is belekóstolni.

Linkek
Hegykő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary