Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Jásszentandrási Fürdő - Jászszentandrás - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Jásszentandrási Fürdő
 

5136- Jászszentandrás
Mártírok útja 14.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


65

Nyugodt környezetben tölthet, barátságos körülmények között kellemes napokat, aki Jászszentandrásra látogat fürdőzés céljából. A hatvanas években bukkantak a föld mélyében rejlő termálvízre. Az itteni fürdő kiterjedt, gondozott, ligetes parkban helyezkedik el. A környezet hozzájárul, hogy a fürdőzők kikapcsolódása még kellemesebb legyen. Az itteni víz vastartalmú termálvíz, amely reumatikus, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére teszi alkalmassá. A fürdő területén jelenleg egy termál medence, egy úszómedence és egy gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére. Így tehát a család összes tagja kellemesen fürdőzhet ezen a strandon.

Történelem

Első írásos említése a talapülésnek a 14. századból származik. Ekkor az egri káptalan birtokában volt. A 15. század feljegyzések szerint puszta, az Árokszállásiak birtokban lévő terület. A 18. században már állandó lakói voltak, elsősorban tanyasi emberek. Önálló községgé csak a 19. században lett. Bár ekkor függetlenné lett Árokszállástól, községi rangot csak harminc év múlva kapott. A 20. században feltért termálvíz következtében a település turisztikai jelentősége megnőtt, s ez máig meghatározó az itt élő emberek életében.

Látnivalók


A nyugodt, sajátos hangulatot árasztó vidék mellett, turisztikai szempontból Jászszentandrás egyik legérdekesebb műemléke a 20. század elején épült, neogotikus római katolikus temploma. Fürdőzés után, érdemes ellátogatni ide. A templom Czigler Győző tervei alapján, Wagner Márton kivitelezésében épült. A belső freskók Aba Novák Vilmos és Chiovini Ferenc festőművész alkotásai.


Jászszentandrás ezek mellett elhelyezkedésénél fogva is érdekes lehet azok számára, akiknek idejük és kedvük is engedi, hogy alaposabban bejárják ezt a vidéket. Nem csak a környező jászsági települések lehetnek e tekintetben érdekesek, ahol e környék hagyományos népi kultúrájának, és történetének számos érdekes emlékét tekinthetik meg az idelátogató fürdőzők. Jászszentandrás az Alföld északi részén, a Mátra alján, Egerhez és a Hortobágyhoz is közel található. Ha tehetik érdemes több napra tervezni!

Linkek
Jászszentandrás



 

Térkép



HungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary