Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Keceli Gyógyfürdő - Kecel - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Keceli Gyógyfürdő
 

6237- Kecel

KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Érdekes programokban gazdag, kellemes napokat tölthet el minden vendég Kecelen. Az itteni gyógyvíz alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely jodidot és bromidot is tartalmaz. A víz összetételénél fogva mozgásszervi megbetegedések, idegrendszeri megbetegedések, bizonyos nőgyógyászati problémák és reumetikus panaszok kezelésére alkalmas. A fürdő jelenlegi területén két medence várja a látogatókat.

Történelem

Első írásos említése a 12. századból származik. A tatárjárás, majd a török hódoltság ideje alatt elnéptelenedett. Újratelepítése konkrét dátumhoz köthető, amikor 1734. április 22.-én Patachich Gábor kalocsai érsek kiadta az újratelepítés oklevelét. A 19. században megindult a településen a polgári fejlődés, melynek fő jelei, hogy felépült az első iskola, megalakult az ipartestület, postát, tűzoltóságot és rendőrállomást kapott Kecel, felépült a ma is álló községháza, végezetül pedig bekapcsolódott az országos vasúthálózatba. E szőlő és bortermelő település 1993-ban városi rangot is kapott. Az itteni borok mellett híres a keceli folklór együttes is, mely mutatja, hogy az itt élő emberek számára ma is fontos a hagyományok őrzése, ápolása.

Látnivalók


Kecel városa nem csak látnivalóiról híres, hanem immár több, minden évben megrendezésre kerülő fesztiváljáról is. Ha tehetik érdemes itt üdülésüket ezekhez igazítani. Az országos roncs-derbi júniusban kerül megrendezésre. A nyár legnagyobb attrakciója az Országos Arató-, Harmonika- és Bor-, Sörfesztivál július első hétvégéjén. Az Országos Fogathajtó Versenyt július utolsó hétvégéjén tekinthetik meg az idelátogatók. Évzáró ünnepként pedig - december első hétvégéjén - a szemet gyönyörködtető Flóra Nemzetközi Virágkiállítás és Kötészeti Verseny kerül megrendezésre.


Két érdekes kút található Kecel, ahova fürdőzés után érdemes elsétálni. Az egyik a Római istenek kútja, a Szabadság téren, Eskulits Tamás alkotása. A másik, az ún. Róna ivókút, a városháza közelében, melyben a víz egy kilenc mázsa súlyú gömböt forgat.


A hadtörténeti emlékek iránt érdeklődő látogatóknak sok örömük lehet abban, ah ellátogatnak a Pintér Művek Hadtörténeti Múzeumába és a Haditechnikai Parkba, ahol több ezer katonai, harcászati eszközt állítottak ki.

Linkek
Kecel 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary