Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Kecskemét - Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark - Kecskemét - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Kecskemét - Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark
 

6000- Kecskemét
Csabay Géza Krt. 2.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


77

Élményekben gazdag napokat tölthetnek színvonalas körülmények között azok a fürdőzők, aki a Kecskeméti Élményfürdőt és Csúszdaparkot választják.


A kecskeméti víz alkálihidrogén-karbonátos, kloridos-, jódos hévíz, mely összetételénél fogva mozgásszervi, nőgyógyászati és idegrendszeri megbetegedések, valamint baleseti sérülések gyógyítására alkalmas.


A nemrég felújított fürdő területén kialakított medencék minden korosztály számára biztosítják a kellemes kikapcsolódást. A kicsik számára gyermekmedence épült csúszdákkal, és ehhez kapcsolódik még egy nagy játszótér is. Az élményfürdők szerelmeseit pezsgőzóna, vízhenger, vízesés, jacuzzi, pezsgőpad és buzgár várja, és egy több csúszdából álló sajátos csúszdapark részleg. Az aktív pihenés hívei számára úszómedence épült. A gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket pedig a modern építésű termálmedencék várják.


Az állandó szolgáltatások mellett különféle programokkal, versenyekkel, éjszakai fürdőzési lehetőségekkel még izgalmasabbá és érdekesebbé teheti minden idelátogató vendég a szokásos fürdőzés élményét.

Történelem

A 20. század elején, az Ótemető megszűntetésekor érdekes leletekre bukkantak a régészek, melyek alapján megállapítható, hogy Kecskemét már a bronzkorban is lakott része volt a mai Magyarország területének. A honfoglalást követően a régészeti leletek tanúsága szerint halászattal és vadászattal foglalkozó népek telepedtek meg itt. Első írásos említése a 14. századból származik. A14-15. században már mezőváros, utána magánföldesúr kezébe került, kiváltságaitól megfosztották. A település lakói azonban megváltották magukat, így menetsültek a további földesúri terhek alól. A török hódoltság ideje alatt török fennhatóság alá került, ám jelentőségét mégis meg tudta őrizni, ebben az időszakban is. A 17-18. században a nehézségek közepette – járványok, a Rákóczi szabadságharc – is tovább fejlődött a város. Egyre több céh működött Kecskeméten, és megkezdte működését a máig meghatározó piarista rendház. A 19. században a „megváltakozást” követő időszakban, mikoris a város lakói véglegesen megváltották magukat a Koháry családtól, ez a lendület nem állt meg. új városháza épült, fokozott mértékben vették igénybe a környék termőterületeit, megkezdődött a harc a futóhomokkal. A reformkor évtizedeiben kaszinó, könyvtár, folyóirat kölcsönző létesült, mely a fokozott polgári életmód jeleit mutatja. A református kollégium ekkor kapott főiskolai rangot. A század második felében Ferenc József városi rangot adományozott Kecskemétnek, minek következtében ettől fogva szabadon intézhette ügyeit. 1870-től ehhez önkormányzatiság is járult. A város ún. „aranykora” Lestár Péter polgármesterségének idejéhez köthető. Tudatos fejlesztése nyomán sugárutakat alakítottak ki, helyi érdekű vasúthálózatot építettek. Terveit a későbbiekben továbbvitték és fejlesztették is.


A lendületes fejlődést a 20. század elején tragédiák sora torpantotta meg. 1911-ben súlyos károkat okozott a földrengés, majd a világháborúk következtek. A kecskemétiek, és a város vezetőinek kitartását és tehetségét mutatja, hogy vezető kulturális, gazdasági és közigazgatási szerepét minden megpróbáltatás ellenére végig megőrizte.

Látnivalók


Fürdőzés után, ha tehetik induljanak el ebben a sajátos hangulatot árasztó szép városban egy kis sétára. Érdekes kiállítások, programok, szép épületek, hangulatos utcák várják az idelátogató vendégeket.


Az épített örökség emlékei iránt érdeklődő vendégeknek érdemes ellátogatni a Kecskeméti Képtárnak otthont adó Cifra Palota szecessziós épületéhez, melynek cserepei és homlokzati díszei a Zsolnay gyárban készültek. Hasonló hangulatú épület a városháza is, amit ugyancsak érdemes megtekinteni.


A szakrális épített örökség emlékei között számos szép épület található Kecskeméten, mint a nótában is megénekelt Öregtemplom, a romantikus stílusú, Ybl Miklós tervezte evangélikus templom, a mai Kodály Intézetnek otthont adó valamikori ferences kolostor, vagy az impozáns zsinagóga, melyben Michelangelo tizenöt szobrának Melocco Miklós által készített másolatait is őrzik.


A kiállítások kedvelői is sok örömet lelehetnek a kecskeméti kiállításokon. Ha tehetik, látogassanak el a Magyar Fotográfiai Múzeumba, ahol többek között megtekinthetik André Kertész hagyatékát, Moholy Nagy László, Kepes György fotogramjait, Balogh Rudolf I. világháborús negatívjait, és Rosti Pál albumát is.


A naiv művészetről tekinthetnek meg érdekes kiállítást azok, akik ellátogatnak a Magyar Naiv Művészek Múzeumába. A Magyar Népi Iparművészek Múzeumában ugyancsak egyedi gyűjteménnyel találkozhatnak az ez iránt érdeklődő vendégek. A több mint 2000 darabból álló kiállítás nem csak méreteinél, de tematikájánál fogva is egyedülállónak számít. Az orvoslás történetében merülhetnek el azok egy kicsit mélyebben, akik megtekintik az Orvos- és Gyógyszertörténeti Kiállítást Kecskeméten. A szakrális emlékek iránt érdeklődőknek a Ráday Múzeum tárlataira, illetőleg kecskeméti Református Egyházközség Könyvtárába érdemes elsétálni. Végül, de nem utolsósorban ugyancsak sajátos kiállítás az ún. Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, mely nem csak a gyerekek számára lehet érdekes. Rendezői a magyar játékkultúra teljeskörű bemutatására tettek kísérletet, így szinte minden korosztály felidézheti gyermekkori emlékeit a tárlatokon sétálva.


Az állandó programok mellett érdemes figyelemmel kísérni a város különféle rendezvényit, műsorait is ottartózkodásunk ideje alatt.


Kellemes, élményekben gazdag napokat tölthetnek, színvonalas fürdőzés mellett Kecskeméten. Érdemes ellátogatni ide!

Linkek
Kecskemét
Kecskemét - Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary