Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő
 

8784- Kehidakustány
Kossuth L. u. 62.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


78

Nyugodt környezetben, színvonalas körülmények között tölthet kellemes napokat minden olyan fürdőző, aki kedveli a szelíd dombokat, a kis települések nyugalmát, és úgy dönt, a Kehidai Fürdőben tölti szabadidejét.


A kehidai víz hatása a kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos gyógyvíz hatásán alapszik. A radont nem tartalmazó minősített kénes gyógyvíz összetételénél fogva kiválóan alkalmas a mozgásszervi, idegrendszeri, nőgyógyászati problémák kezelésére.

78

A fürdő területét minden korosztály számára alkalmasnak építették. A gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket öt termálvizes gyógymedence és különféle gyógy-, illetve wellness szolgáltatások várják, mint a vízsugár masszázs, speciális gyógymasszázsok, valamint terápiás csomagok (benne gyógytorna, súlyfürdő, elektroterápia stb.) és ambuláns kezelések, szauna, különféle szépségápolási kezelések (manikür, pedikűr, szolárium stb.), fitness terem stb. Az élményfürdők szerelmesei számára strandfürdő és élményfürdő épült.

78

A medencék ápolt környezete és a környező vidék nyugalma mind hozzájárul ahhoz, hogy akár az egész család kellemesen töltse idejét és valóban kipihenhesse magát a szabadidejében.

Történelem

Kehidakustány mai nevét 1977 óta viseli, amikor a Zala folyó két partján fekvő Kehida és Kustány településeket közigazgatásilag összevonták. A régészeti leletek tanúsága szerint régóta lakott hely volt. Első írásos említése a 13. századból származik. A település nevét az utókor leginkább Deák Ferenc kehidai birtoka nyomán őrzi emlékezetében. Deák Ferenc után a Széchényiek, majd a Károlyiak tulajdonába került, végezetül pedig kincstári bortokká lett a kúria.

Látnivalók


A környező vidék elsősorban azok számára lehet érdekes, akik szeretik a magyar falvak hangulatát. A környéken az aktív pihenés kedvelői kerékpártúrákra, lovaglásra, és kisebb kirándulásokra is vállalkozhatnak.


A történelmi emlékhelyek és kiállítások iránt érdeklődő vendégeknek érdemes ellátogatni a Deák kúriához fürdőzés után, ahol korhű tárgyak és a Deák hagyaték különféle kiállított emlékei idézik elénk e méltán híres államférfi múltját, történetét, és a korszakot, melyben tevékenykedett.

Linkek
Kehidakustány
Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary