Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Kiskunmajsa - Jonathermal Gyógy- és Élményfürdő - Kiskunmajsa - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Kiskunmajsa - Jonathermal Gyógy- és Élményfürdő
 

6120- Kiskunmajsa
Kőkút 26.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


82

Élményekben gazdag napokat tölthetnek ápolt, szép környezetben azok a fürdőző vendégek, akik a kiskunmajsai Jonathermal Gyógyfürdőt választják.

82

A fürdőt szolgáló gyógyvízre a ’60-as években akadtak szénhidrogén-bányászat közben. A kiskunmajsai víz nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva elsősorban mozgásszervi megbetegedések, elváltozások, és nőgyógyászati panaszok gyógyítására, valamint műtétek és törések utáni rehabilitációra alkalmas.

82

A fürdő építői igyekeztek minden korosztályra és igényre tekintettel lenni a medencék kialakítása során. A fürdő nyitott részében úszómedence, termálmedence, gyerekmedence és csúszdamedence található 4 óriáscsúszdával. Az impozáns faszerkezetű csarnokban, két gyógymedence, valamint egy 25 méteres feszített víztükrű úszómedence mellett szauna, hidegvizes mártózómedence, és szolárium található. A felsoroltakhoz tartozik a közelmúltban épült, részben fedett élményfürdő rész. A fürdőtelep parkosított területén a fürdőzés, napozás örömein kívül sokféle sportolási lehetőség is kínálkozik: röplabdapályák, tollaslabda pályák, minigolfpálya, játszótér, óriás sakk, lábteniszpálya, kosárlabdapálya, és konditerem is várja a vendégeket.

Történelem

A település nevében található „kun” szó utal a 13. századra, amikor ezt a tatárjárás nyomán elnéptelenedett vidéket IV.Béla a bolgár földre menekült, s onnan visszahívott kunokkal telepítette be.


Kiskunmajsa település viszonylag fiatal, alapítása Mária Teréziához és a 18. századhoz kötődik. Az alapítást követően templomot, szárazmalmot emeltek, házakat építettek, megnyitották a kocsmát és a boltot. Dinamikus fejlődésének jele, hogy már a 19. században mezővárosi rangot kapott V. Ferdinándtól.


A település máig őrzi jellegzetes kultúráját, népi emlékeit.

Látnivalók


Fürdőzés után érdemes elindulni ezen a környéken, a városban. Séta közben megtekinthetik a környékre jellemző és a mai napig őrzött sajátos építészeti vonásokat. Az kiskunmajsai népi építkezés jellegzetességei az ún. napsugaras lakóházak. Néhány a mai napig látható a településen. A házak oromzata deszkából készült, barnára pácolt, két részre osztott. Ennek felső háromszöge a Szentháromságot jelképezi. Középen a sugárzó, mindent látó istenszem jól ismert jelképe, amelynek bajelhárító szerepet tulajdonítottak. Az alsó mező kazettás díszítésű.


Akit a népi kultúra egy rövid sétán túl is érdekel, annak érdemes elsétálnia a Tájházba, ahol a XX. Század eleji parasztcsaládok életét idéző környezetben megtekintheti a házat és azokat az eszközöket, melyeket nap mint nap használtak az itt élő emberek.


A környék helytörténete iránt érdeklődő vendégek a Konecsni György Helytörténeti Múzeumban tájékozódhatnak tovább ennek a környéknek a történeti, régészeti emlékeiről.


A természeti értékek szerelmesei, ha idejük is engedi, fürdőzés után ellátogathatnak a Bodoglári homokbuckákhoz, ahol a jellegzetes kiskunsági buckavidéket és élővilágát szemlélhetik meg ezen a 720 hektáros védett területen.


Szép élményekkel térhet haza minden Kiskunmajsára látogató vendég, érdemes ellátogatni ide!

Linkek
Kiskunmajsa
Kiskunmajsa - Jonathermal Gyógy- és Élményfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary