Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Kőteleki Termálstrand - Kőtelek - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Kőteleki Termálstrand
 

5062- Kőtelek
Szabadság úti sportpálya
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Nyugodt, csendes napokat tölthetnek családias hangulatban, akik Kőtelekre látogatnak fürdőzni. A fürdő egyetlen medencéjének vize alkáli-hidrogén-karbonátos, kloridos hévíz.

Történelem

Régészeti leletek tanúsága szerint már az őskorban is lakott terület volt. A település, nevét, az egykori kői apátságtól nyerte. Más kutatók szerint 18. századi birtokosától, a német eredetű hallerkői Haller családtól nyerte nevét. Ezt azonban cáfolja, hogy írott források már a 14. században is Kőtelekként említik.


A apátság romjai a 19. században még láthatóak voltak a Monostori dombon, mára azonban már ez is eltűnt. A tatárjárás során a település elnéptelenedett, az apátság elpusztult. Egy régi monda szerint II. Rákóczi Ferenc ezen a környéken megpihent katonáival, s kincseket is elástak itt. Azóta sokan próbáltak a kincs nyomára bukkanni, egyenlőre sikertelenül.


Az utóbbi években egyre elterjedtebb és kedveltebb falusi turizmusnak, és a fürdőnek köszönhetően ma a település életében egyre meghatározóbb szerepe van a turizmusnak és az erre épülő vendéglátóiparnak.

Látnivalók


Fürdőzés után a Tisza parton kellemesen tölthetik idejüket azok a látogatók, akik egy kis csendre vágynak, azok, akik szeretnek kirándulni vadregényes tájakon, és természetesen jó fogás reményében a horgászok is.

Linkek
Kőtelek 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary