Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Ásotthalmi fürdő - Ásotthalom - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Ásotthalmi fürdő
 

6783- Ásotthalom
Honvéd u. 2.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


asotthalom1

A természetjáró, nyugodt, szolid környezetet kedvelő fürdőzők számára az egyik legjobb választás, ha az Ásotthalmi Termálfürdőbe látogatnak el.


Az évtizedek óta üzemelő fürdőben egy termálvizes medence várja a nagyobbakat és a gyógyulni vágyó vendégeket, a kicsiket pedig egy kisebb pancsoló. Az ásotthalmi gyógyvíz jód, vas és kén tartalmú termálvíz, melyet elsősorban reumás és izületi megbetegedésben szenvedők számára javasolnak, fürdőkúraként.


A strand területén lehetőség van sátorozásra is. A kempingezők számára külön kialakítottak egy főzésre alkalmas részt, de a strand területén büfé is üzemel. Az aktív pihenés kedvelői, pedig strandröplabdázhatnak, homokfocizhatnak, sőt a községi sportcsarnok és focipálya is igénybe vehető előzetes egyeztetés esetén.

Történelem
9

Ásotthalom története, egyfelől régi , más szempontból egészen fiatal. A tanyavilág részét képezte még a 18. században is. Szeged város határtérképe ekkoriban mindössze egy tucat körüli szállást tűntet föl. Valódi településsé a 19. század közepén vált, amikor a puszta elkezdett benépesülni az olcsó földparcelláknak köszönhetően. Ekkor alakult ki a „Város tanyája”, mely körül fokozatosan egy kis településmag kezdett kiépülni, bolttal, iskolával, templommal, kocsmával, orvoslakkal. A másik fejlődést hozó tényező a Ferenc József által fölavatott első „erdőőri szakiskola”, melynek parkjában megtekinthetőek a környék telepített fafajtái. Erre ezen a vidéken a homok megkötése miatt volt szükség. Ezeket a fatelepítéseket is a 19. század elején kezdték meg, s azóta több ezer hektárnyi erdőterületet hoztak létre, s kötötték meg ilyen módon a homokot. A másik fontos pont, hogy a 20. század első felében bekapcsolták a települést a Szeged-Alsótanyai gazdasági Kisvasút vonalába, ily módon is lendítve a település gazdasági jelentőségén.

Látnivalók


A természetjáró fürdőzők igazi kis paradicsoma ez a vidék. Ehhez méltó nevet is kapott az ásotthalmi lápvidék, a Csodarét, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni, és megcsodálni különleges növényvilágát, mely szinte minden tavaszi hónapban egy különleges virággal lepi meg a természet rajongóit – pl. márciusban az egyhajú virág, vagy áprilisban a törpe nőszirom. Aztán el lehet sétálni a Kiss Ferenc Emlékerdőbe, ahol az elmúlt 120 évben nem végeztek semmiféle erdészeti munkálatokat, ezért mára afféle erdő rezervátummá lett, és mára védett terület.


Ha valaki kedveli a mondák világát érdemes figyelmesen nézni az út mentét, és a 31-es kilométerkőnél megállni. Itt található az a több száz éves nyárfa, mely a hagyomány szerint menedéket nyújtott Rózsa Sándornak, s ezért a mai napig a Ruzsafa nevet viseli.


A szakrális építészet kedvelői számára, a Back kápolnát érdemes megnézni, mely a 19. században épült, Szent Erzsébet tiszteletére.


Végül, de nem utolsó sorban, a borok kedvelői biztosan nem távoznak kellemes élmények nélkül innen. Nem is szabad! Az itteni borokat több pincészetben is megízlelhetik az idelátogató vendégek.


Nyugodt fürdőzés, és varázslatos környezet várja azokat, akik Ásotthalomra látogatnak! Érdemes útnak indulni!

Linkek
Ásotthalom
Ásotthalmi fürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary