Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Lenti Gyógyfürdő - Lenti - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Lenti Gyógyfürdő
 

8960- Lenti
Táncsics Mihály utca 2/a.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Egy város, aminek története a római korba nyúlik vissza, egy korszerű fürdőtelep, és egy természetgyógyászati szempontból különleges bioenergiájú energiatelep, az osztrák, szlovén és a horvát határtól nem messze. Ez a körülírás Lenti városát, a Lenti Gyógyfürdőt és a mellette található Szent György Energiaparkot takarja.


A medencék 36-38ºC-os hőfokú gyógyvize nátrium-hidrogánkarbonátos termálvíz. Fürdőkúraként alkalmas különféle mozgásszervi, izületi és keringési problémák gyógyítására. A fürdőkúra mellett különféle gyógyászati szolgáltatások is igénybe vehetőek, mint például gyógymasszázs, gyógytorna - egyéni illetve csoportos), víz alatti sugármasszázs, iszappakolás, magneoterápia, interferncia, diadinamika, iontoforézis. A gyógyászati kezelésekhez orvosi vizsgálat és ezt követően kontroll is igényelhető. Azok számára, akik hosszabb kezelést igényelnek, teljes kúrák is rendelkezésre állnak (nagykúra – öt napos kezelés -, illetve immunerősítő magneoterápiás kúra – tíz nap).


További gyógyulási lehetőségeket kínál a Szent György Energiapark. Ez a terület bioenergetikai természetgyógyászok vizsgálatai alapján bizonyítottan olyan fekvésű, ahol ún. Szent György sugárzások találhatóak. Ezek olyan gyógyító erejű sugárzások, melyek csillag alakú rendszere a Föld energetikai hálózatának részét képezik. Korábban ilyen helyekre templomokat építettek. Napjainkban egyre elterjedtebb a természetgyógyászati kezelések használata. Természetgyógyászati szempontból minden betegség egyfajta energia hiányból fakad. Az itt található sugárzás erősen energia töltő hatású, alkalmas lehet arra, hogy a betegség okozójaként fellépő energiahiányt pótolja. E mellett, mivel nem csak a beteg, sérült részekre, hanem az egész szervezetre hat a sugárzás, a természetes regenerálódási folyamatokat is gyorsíthatja. Az energiasugarakra épített parkban a sugarak vonalait kikövezett rész, míg a leghatékonyabb találkozási pontokat „karók” jelzik. Annak tehát, aki ily módon szeretne gyógyulni, érdemes fürdőzés után a parkban is egy sétát tenni.


A wellness életforma követői, vagy a szépülni, pihenni, felfrissülni vágyó vendégek ugyancsak tartalmasan tölthetik el itt szabadidejüket. Őket szauna, szolárium, kozmetika, fodrászat és különféle sportolási lehetőségek is várják.


A fürdőtelepen a fürdőzők számára jelenleg egy nagy, öt szabadtéri medence, köztük egy szabálytalan alakú családi élménymedence, a fedett részen egy gyógy- egy úszó- és egy gyermek medence áll rendelkezésre.


A több napra tervező fürdővendégeknek lehetőségük van szállást foglalni a fürdő területén is, két és egy ágyas szobákban, de a városban is számos kedvező közül választhatnak.

Történelem

A legkorábbi, feltárt régészeti leletek a római korból valók. Ezen a területen haladt keresztül ugyanis a híres Borostyán-út, Szombathely felé. A római uralmat a hun követte, majd a leletek tanúsága szerint a honfoglalás idején szláv és bajor lakosság telepedett meg ezen a vidéken. Írott forrásokban először a 13. században fordul elő, Nemith alakban, ami arra utal, hogy német ajkú lakosság élhetett itt abban az időben. A mocsaras vidék jelentőségét jelentősen megnövelte az itt felépülő mocsárvár. A terület tulajdonosai egymást váltották, hosszabb ideig volt királyi tulajdonban is. A 14. században mezővárosi rangra emelkedett. A török idők pusztításai a környéket érintették ugyan, de Lenti várára nem került fel a török zászló, noha többször tervezett megerősítése, melyben Zrínyi Miklósnak is része volt, elmaradt. A 18. században visszavetette fejlődését az újra kiszabott adó, ugyanakkor ebben az időben épült meg az első elemi iskola. A 19. században a vasútvonal bekapcsolta Lentit is az ország kereskedelmi vasúthálózatába, ez megnövelte a település jelentőségét, a Bethlen-féle konszolidáció pedig, az ipari fejlődés feltételeit teremtette meg. 20. századi történelme egyfelől a fokozatos várossá fejlődésútját mutatja (különféle közintézmények, iskolák, színház, ipari létesítmények épültek) másfelől megváltozott helyzetét is jelzi, Trianon után korábban fontos kereskedelmi, gazdasági kapcsolataitól esett el, határ menti teleüléssé lett, s mint ilyen jelentősége is csökkeni látszott az 1960-as évekig. Városi rangot 1979-ben kapott.

Látnivalók


Fürdőzés után érdemes elindulni Lentiben és a környékén. A történelmi emlékek, régi épületek kedvelői a lenti vár helyén megtekinthetik a 18. században épült barokk stílusú, L alakú magtárat. A romantikus kalandok kedvelőinek érdemes egy kis utazást tenni Kistolmács és Bázakerettye között. Nem csak a vasút kedvéért., de azért is érdemes elindulni, hogy a környék falvainak életébe belepillantsunk, műemlékeikben gyönyörködhessünk


Azoknak, akik szeretnek a szabadban fürdeni, csónakázni, horgászni, a völgyekben található kis tavakban minderre alkalma nyílhat. A növényvilág kedvelőinek érdemes ellátogatni a Budafai Arborétumba. Azoknak pedig, akik az aktív pihenést kedvelik jól kiépített kerékpárutak, lovas túrák állnak rendelkezésére. Érdemes tehát útnak indulni a környéken is!


Különleges és élményekben gazadag pihenés vár minden idelátogató fürdőzőt! Próbálja ki egy napra és maradjon egy egész hetet Lentiben, ebben a fürdő és gyógyászati paradicsomban!

Linkek
Lenti
Lenti Gyógyfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary