Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Letenye - Városi Termálfürdő - Letenye - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Letenye - Városi Termálfürdő
 

8868- Letenye

KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 Egy szép kastély szomszédságában, nyugalmat árasztó parkban kialakított fürdőben üdülhetnek azok a vendégek, akik Letenyére látogatnak. Az itteni víz kálcium-magnézium-hidrogén-karbonátos termálvíz. A közelmúltban létesített termálfürdő területén jelenleg két melegvizes medence várja a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőzőket, a kisebbek számára pedig gyermekmedencét építettek.

Történelem

Írott források először a 14. században említik a települést. Neve szláv eredetű, felehetően a „nyár” – leto – szóból származik. A 15. században már mezőváros. Ezt a rangot a többször ismétlődő török dúlások következtében a 17. századra elveszítette. A 18. században itt pusztító pestis járvány tovább csökkentette az itt élő lakosság számát. A 20. század harmincas éveire tért magához valójában Letenye. Innentől kezdve a település fejlődése töretlennek mondható. Visszaszerezte mezővárosi rangját, majd járási székhellyé, 1989-ben pedig várossá lett. 1923-tól fontos határátkelőhellyé lett.

Látnivalók

93

Letenye egyik fő vonzereje turisztikai szempontból a fürdő mellett a Szapáry kastély. Az épületben ma a Művelődési Ház kapott helyet, illetőleg itt tekinthetik meg az érdeklődők a helytörténeti kiállítást is. A kastély parkjában kellemes sétára nyílik lehetőség.


A kulturális programok mellett a horgászok nagy örömére kiváló horgászhelyek vannak a környéken, mint a Letenye-Mura holtág mente, vagy, a letenyei kavicsbánya tavak partja.

Linkek
Letenye
Letenye - Városi Termálfürdő 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary