Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/thermaltours_hu/Connections/datform.php on line 9
Magyarhertelendi Termál Strandfürdő - Magyarhertelend - ThermalTours
| Magyarország Fürdőhelyei | Térképes kereső | Kereső | Partnereink | Kapcsolat |

Magyarhertelendi Termál Strandfürdő
 

7394- Magyarhertelend
Bokréta utca 1/a.
KIRAKATT - Térkép - Útvonaltervező

 


95

Egy kis településen tölthetnek békés napokat azok a fürdőzők, akik úgy döntenek a Magyarhertelendi Termálfürdőt választják. Az itteni gyógyvízre 1958-ban tört a felszínre 350 m mélyről, amikor urán és szén után kutattak. 1979-ben újabb kutat nyitottak, melyből a 1060 méteres mélységből 62 Co-os gyógyvíz került a felszínre, mely káliumot, magnéziumot, mangánt, jódot, parafint és szénsavat tartalmaz. A víz összetételénél fogva elsősorban reumatikus, izületi, keringési, idegrendszeri betegségek gyógyítására, a fájdalmak enyhítésére alkalmas.


A fürdő építői minden korosztály számára alkalmasnak és többféle igény mentén alakították ki a medencéket. Így az ápolt park területén a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket termálmedencék, míg a sportolni vágyókat úszómedence várja. A kisebbek részére pedig gyermekmedencét is építettek a strand területén.

Történelem

Írásos emlékeinkben a legkorábbi utalás a 13. századból származik a falu létezésére vonatkozóan. A mai település alapításának éve 1738, a fellelhető egyházi adatok szerint. A település egykoron fazekasságáról volt híres. A férfiak a nyersanyag kitermelésében és hazaszállításában segédkeztek, míg az edények elkészítése az asszonyok feladata volt. Még azoknak az asszonyoknak is meg kellett tanulniuk a mesterséget, akik más faluból kerültek ide házasság révén. A turisztikai szempontból ma fontos fürdő mellett a fazekas hagyomány a látogatók kedvéért ma újjáéledőben van.

Látnivalók

95

Elsősorban azok számára lehet vonzó ez a település, akik szeretik a békés, nyugodt vidéki életet, hangulatot. A falu szép műemlék jellegű épületei, a helyi emberek közvetlen kedvessége, és az elsősorban a nyári időszakban tartott kisebb programok, rendezvények mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt üdülő vendégek belekóstolhassanak egy Mecsek-Hegyháti kisközség életébe, mindennapjaiba.

Linkek
Magyarhertelend 

TérképHungarianSPA Info


Várja Önt a
Királynék városa Veszprém
Veszprém
Veszprém-Infó.net


Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...

 

 

Médiaajánlatunk
C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary